Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Prima ediție a Festivalului Luminii

Sâmbătă, 15 iunie 2019, cercetașii din Grupul de Inițiativă "Murialdo into the wild" din cadrul Comunității "Iosefinii lui Murialdo" Roman, au invitat romașcanii și nu numai, în curtea comunității, pentru a le aminti că frumusețea, bucuria poate fi redescoperită chiar și în cele mai mărunte lucruri.

Acest eveniment deosebit aflat la prima ediție a fost pus la cale și coordonat de către liderii cercetași împreună cu șeful de centru, preotul diacon Petru Țurcanu, străduindu-se ca totul să iasă pe placul invitaților, a-i familiariza cu spirtul cercetășesc și cu scopul principal al acestora de a lăsa lumea un pic mai bună decât au găsit-o. În acest sens au fost aprinse 3.000 de gulguțe, care au oferit lumină și căldură celor aproximativ 400 de participanți la spectacol.

Festivalul a început la ora 19.00 cu un moment solemn în care cercetașii au făcut careu, și-au rostit strigătele și au arborat steagurile specifice Organizației Naționale Cercetașii României.

După acest moment emoționant fiecare persoană a avut ocazia să participe, la oricare dintre cele șapte ateliere pregătite cu entuziasm: yoga, pictură pe față, baloane modelate, noduri, ruleta provocărilor, bansuri și jocuri. În acest timp, au fost puse la dispoziția participanților, tablouri și suveniruri create de temerari si exploratori, popcorn, limonadă și prăjituri gătite cu drag de către mamele cercetașilor.

A urmat mult așteptatul program artistic, unde atât copiii, cât și tinerii, și-au dovedit diversele talente. Cântecele și dansurile, moderne și populare, glumele, dar și acordurile instrumentelor au transmis bucurie și energie publicului, care a rămas extrem de încântat. Au onorat cu arta lor: Trompetistul Alexandru Gherghel, Ansamblul Dragomirești Horia, Trupa Roots, clovnii de la Don Bosco Bacău cu spectacolul de jonglerii cu focul, Trupa The Part Timers și interpreții Mihai și Alexe Crăciun, Alexandra Chițimuș, Alina Bereșoae, Laura Bradu, Ana Tancău și Camelia Robu. Nu a lipsit nici imnul festivalului "S-a aprins o stea" cântat de toți cercetașii prezenți.

Punctul culminat l-a constituit momentul spiritual de care s-a ocupat preotul diacon Petru Țurcanu, în care ne-a amintit să fim lumina lumii, unindu-ne pe toți cei prezenți în rugăciune și intenții curate.

Printre invitați s-au numărat și cercetașii din Centrele locale din împrejurimi: Adjudeni, Sagna, Piatra Neamț, Pildești, Nicolae Bălcescu, precum si organizații și companii din Roman: UN Youth, KULT Hub, Anima Inteligentia și ZF.

"A fost o zi ce inima are să o memoreze o viață întreagă. Mulțumim tuturor persoanelor implicate pentru că ne-au fost alături pe parcursul acestor momente magice", a declarat preotul diacon Petru Țurcanu, șef centru "Murialdo into the wild" Roman.

Cercetașii Centrului "Murialdo into the wild" Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iunie: Roman: Prima ediție a Festivalului Luminii


 

lecturi: 611.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat