Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Administrarea Mirului în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Comunitatea parohială "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman s-a bucurat în ziua de 15 iunie 2019 de administrarea sfântului Mir unui număr de 71 de candidați. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Excelența Sa Petru Gherghel, episcop de Iași.

Adolescenții, plini de emoții, s-au aliniat pe două rânduri la intrarea în curtea bisericii pentru a-l primi cu aplauze pe episcopul Petru Gherghel. După primirea tradițională cu colac și sare, Preasfințitul s-a adresat celor prezenți, în special candidaților la sacramentul Mirului.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 printr-o procesiune solemnă de la casa parohială în biserică, special împodobită cu simbolul celor șapte daruri ale Duhului Sfânt. Candidații la sfântul Mir au proclamat lecturile, au citit invocațiile la rugăciunea credincioșilor și au adus daruri la sfântul altar. La predică, Preasfințitul Petru a purtat un dialog cu candidații, cărora le-a adresat mai multe întrebări despre sacramentul Mirului și despre Duhul Sfânt.

După predică a urmat reînnoirea făgăduințelor de la sfântul Botez pe care cei 71 de copii au făcut-o ținând în mână lumânările aprinse. Punctul culminant al celebrărilor a fost reprezentat de invocarea Duhului Sfânt, cu darurile sale, asupra candidaților și de ungerea cu sfânta Crismă.

La sfârșitul sfintei Liturghii, o adolescentă, în numele tuturor proaspeților miruiți a mulțumit Preasfințitului pentru darurile spirituale pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra lor, prin intermediul Excelenței Sale, în sacramentul Mirului.

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea finală, procesiunea și fotografiile din fața Bisericii. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate aceste momente înălțătoare pe care comunitatea noastră le-a trăit, întărindu-ne astfel cu toții în credință.

Toma Dămătârc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iunie: Roman: Administrarea Mirului în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 1530.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat