Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Angelus (16 iunie 2019)

Ieri, la Pozzomaggiore, în Sardegna, a fost proclamată fericită Edvige Carboni, o femeie simplă din popor care în cotidianitatea umilă a îmbrățișat Crucea, dând mărturie de credință și de caritate. Aducem mulțumire pentru această discipolă fidelă a lui Cristos, care și-a dedicat toată viața sa în slujba lui Dumnezeu și a aproapelui. Aplauze pentru noua fericită, toți!

Vrem să-i amintim în mod deosebit pe refugiați, cu ocazia Zilei Mondiale pe care Națiunile Unite o dedică lor. Această zi îi invită pe toți la solidaritatea cu bărbații, femeile și copiii care fug de războaie, persecuții și încălcări ale drepturilor fundamentale. Comunitățile noastre ecleziale și civile să le fie aproape și atente la necesitățile lor și la suferințele lor.

În afară de asta urmăresc cu îngrijorare creșterea tensiunilor din Golful Piersic. Îi invit pe toți să folosească instrumentele diplomației pentru a rezolva problemele complexe ale conflictelor din Orientul Mijlociu. Reînnoiesc și comunității internaționale un apel din inimă de a folosi orice efort posibil pentru a favoriza dialogul și pacea.

La sfârșitul acestei celebrări, vă salut cordial pe voi toți prezenți aici. Extind cu afect salutul meu la bolnavi, la bătrâni, la deținuți și la toți cei care, prin radio și televiziune, s-au unit spiritual la această Sfântă Liturghie. Adresez o mulțumire vie celor care - instituții, firme, asociații și fiecare persoană - au lucrat pentru această scurtă dar intensă vizită a mea, colaborând generos cu arhidieceza de Camerino - San Severino Marche. Doresc să trimit un salut special și o încurajare locuitorilor din San Severino Marche, pe care îi voi saluta de sus survolând în elicopter orașul lor.

Iubiți frați și surori, fie ca voi să mergeți uniți și bucuroși pe calea credinței, a speranței și a carității, fideli față de numeroasele mărturii de sfințenie cu care este bogat ținutul vostru. Mă gândesc, printre alții, la sfântul Venanzio, sfântul Severino, sfântul Ansovino, sfântul Nicolae de Tolentino, sfântul Pacifico și la fericita Battista Varano. Mă gândesc de asemenea la numeroasele figuri de "sfinți de la ușa de alături" non beatificați sau canonizați, dar care au susținut - și susțin - și au transformat familii și comunități cu forța vieții lor creștine.

Și acum să recităm împreună rugăciunea Angelus. Încredințez întreaga comunitate diecezană Sfintei Fecioare, pe care o venerați în numeroase sanctuare și pe care o invocați în special cu titlul de Santa Maria in Via [Sfânta Maria pe Cale]. Ea, care a însuflețit cu prezența sa maternă prima comunitate a discipolilor lui Isus, să ajute și Biserica de astăzi ca să dea bună mărturie despre Evanghelie.

Angelus Domini...

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 452.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat