Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Neamț: Zi de fraternitate pentru tineri

Un grup restrâns de tineri din diverse parohii - Barticești, Schineni, Traian (NT), Bacău și Săbăoani - dornici de socializare și de a fi împreună au avut ocazia să petreacă o zi de fraternitate organizată de Familia Iubirii Milostive, sâmbătă, 8 iunie 2019, unii în compania celorlalți, și împreună cu pr. Fernando Manni, pr. Iosif Ghența, sr. Alina Balint și sr. Cecilia Radavoi, care și-au pus la dispoziție ajutorul, căldura zâmbetelor și ospitalitatea.

Întâlnirea a avut loc în orașul Târgu Neamț, iar ziua a început cu celebrarea sfintei Liturghii în biserica "Sfinții Apostoli Petru și Paul", moment ce ne-a pregătit pentru sărbătoarea de a doua zi, cea a Coborârii Duhului Sfânt. În cadrul predicii interactive, pr. Fernando a subliniat importanța celor trei persoane ale Sfintei Treimi: Dumnezeu-Tatăl, care este, în primul rând, Creator, Dumnezeu-Fiul, Răscumpărătorul nostru și Cuvântul prin care Tatăl ni se revelează, și Dumnezeu-Duhul Sfânt, Mângâietorul. Părintele ne-a făcut conștienți de importanța Duhului Sfânt, prin a cărui prezență dătătoare de haruri fiecare dintre noi poate depăși orice provocare zilnică și deveni mai puternici în viața de credință și în mărturisirea ei. Însă, pentru a avea o relație frumoasă cu Duhul Sfânt, trebuie să fim dispuși, prin tot ceea ce suntem noi, să-l primim pe el și harurile sale în sufletul nostru și să-i oferim ocazia de a ne transforma inima.

Vremea, deși capricioasă în ultima perioadă, s-a arătat binevoitoare față de noi pe tot parcursul zilei, ceea ce ne-a permis să urcăm la Cetatea Neamțului și să ne petrecem un timp între zidurile pline de istorie ale acesteia, schimbând pe tot parcursul vizitei impresii, fiind cu toții cuprinși de o stare de voie bună.

Cum mișcarea cere și un prânz adecvat, următoarea destinație a fost la Mănăstirea Fiilor Iubirii Milostive, unde am avut parte de întreaga ospitalitate a pr. Fernando și a pr. Iosif.

Ziua ne-a oferit ocazia minunată de a lega noi prietenii, de a ne revedea prietenii dragi, de a împărtăși bucuria de a fi împreună și prin participarea la jertfa sfintei Liturghii, prin cântecul și tinerețea noastră în apropierea frumoasei sărbători a Duhului Sfânt, prin implorarea mijlocirii Fericitei Speranța, întemeietoarea celor două Congregații Surorile și Fiii Iubirii Milostive. Totodată, această zi a însemnat și ultima noastră ieșire pentru o perioadă de timp, în care fiecare urmează să pregătească activitățile specifice venirii verii în parohia de care aparține. Avem însă bucuria de a ne revedea în cadrul campusului ce va fi organizat la sfârșitul lunii iulie și speranța de a relua momentele de reculegere și fraternitate începând cu luna septembrie.

Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care au contribuit la organizarea acestor clipe deosebite, petrecute în apropierea acestei binecuvântate sărbători a Rusaliilor!

Alicia Cobzaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Târgu Neamț: Zi de fraternitate pentru tineri


 

lecturi: 921.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat