Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura ARCB: Șase noi titluri

Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București anunță apariția a șase noi titluri. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul editurii, www.editura-arcb.ro sau al Librariei "Sfântul Iosif", www.librariasfiosif.ro. Comenzile se fac prin Libraria "Sfântul Iosif" din Bucuresti, str. G-ral H.-M. Berthelot 19, 010164 Bucuresti, tel. 021/2014575; libraria@arcb.ro; www.librariasfiosif.ro sau de la librăriile catolice partenere din țară.

*

"Pro memoria. Revistă de istorie ecleziastică", nr. 5-16/2016-2017

Editura ARCB, 2019, 16,5x23,5 cm, 138 p., 16 p. ilustrații color, 30 lei

Număr special dublu dedicat corespondenței Vladimir Ghika - Jacques Maritain. Scrisori editate și adnotate de Luc Verly, însoțite de două articole conexe semnate de editor. Prezentă și on-line în varianta franceză, revista cuprinde 47 de scrisori în originalul francez cu traducere în română de Iulia Cojocariu, și două articole-comentariu semnate de istoricul Luc Verly, cu o introducere de ÎPS Ioan Robu. La finalul volumului se află o secțiune cu ilustrații color: fotografii ale corespondenților la diverse vârste, reproduceri in facsimil după scrisori etc.

*

Padre Pio

Bună dimineața! Meditații pentru un an de zile

Editura ARCB, 2019, 9,4x11,8 cm, 96 p., 4 lei

Această mică antologie de gânduri și meditații s-a născut din nevoia de a oferi persoanelor devotate Sfântului Pius de Pietrelcina o lucrare ușor și rapid de consultat, având mare grijă să se evite orice fel de banalizare. Gândurile cuprinse în această broșură au fost extrase exclusiv din Epistolarul lui Padre Pio, ce cuprinde scrisori din anii 1910-1923 către directorii săi spirituali și către fiii și fiicele spirituale.

Trebuie să avem convingere fermă că Padre Pio, în măreția și clarviziunea lui, nu ne-a lăsat fără un testament, fără o învățătură, un sprijin spiritual de dimensiuni universale - aceeași universalitate a mesajului creștin pe care capucinul de la San Giovanni Rotondo a știut atât de bine să-l interpreteze, făcându-l accesibil tuturor, mărturisindu-l prin lucrările sale, cu rigoare absolută și cu un deosebit simț al ascultării, exercitat mai ales în anumite momente ale dificilei sale existențe pământești.

Angelo Giubelli, editorul

*

Oficiile către Preasfânta Inimă a lui Isus

Editura ARCB, 2019, ediția a III-a revizuită, 10,5x14,8 cm, 32 p., 3 lei

Cultul Inimii Preasfinte a lui Isus a apărut la cererea directă a Mântuitorului și are menirea să-i apropie pe creștini de Dumnezeu, conducându-i la o trăire autentică a credinței. Cinstind Inima Prea-sfântă a lui Isus, noi îl cinstim pe însuși Dumnezeu care sălășluiește în această Inimă dumnezeiască, cinstim în același timp și firea omenească a lui Isus, conformându-ne gândurile, simțămintele și faptele cu acelea ale Divinului Învățător. În preajma Inimii lui Isus învățăm cine este Dumnezeu, dar și cine este omul: cum trebuie să ne trăim viața pentru a fi fericiți și pentru a dobândi viața veșnică. Cei care recită în particular sau în grup de 9 persoane unul din oficiile de mai jos își iau obligația de a se strădui să cinstească Inima lui Isus, convinși fiind că evlavia către Inima lui Isus, ca și celelalte evlavii, sunt o frumoasă cucerire și realizare a vieții.

*

Devoțiuni către Sfânta Fecioară Maria de la Fatima

Editura ARCB, 2019, 10,5x14,8cm, 40 p., 3 lei

Broșura include Devoțiunea celor 5 sâmbete (Marea promisiune de la Fatima) și Novena către Sfânta Fecioară Maria de la Fatima. Rugăciunile sunt precedate de un scurt istoric și de o învățătură despre modul în care se fac aceste devoțiuni și despre roadele lor spirituale.

*

Cele Cincisprezece Rugăciuni revelate de Domnul Nostru Isus Cristos Sfintei Brigitta în Biserica Sfântul Paul din Roma

Editura ARCB, 2019, ed. a II-a revizuită, 10,5x14,8 cm, 24 p., 3 lei

Aceste Rugăciuni și promisiuni au apărut inițial într-o carte tipărită la Toulouse, în 1740, și au fost publicate de către pr. Adrien Parvilliers din Societatea lui Isus, misionar apostolic în Țara Sfântă, cu aprobarea, permisiunea și recomandarea de a le răspândi.

Papa Pius al IX-lea a luat cunoștință de aceste rugăciuni și de prologul lor; el le-a aprobat la 31 mai 1862, recunoscându-le drept adevărate și spre folosul sufletelor.

Sfânta Brigitta s-a născut în Suedia, din neam regesc, în jurul anului 1303 și a decedat la Roma, în 1373. Din fragedă vârstă, se simte atrasă de viața ascetică. Se căsătorește totuși cu Ulf Gudmarsson, căruia îi dăruiește opt copii. Cei doi soți, asociați celui de-al Treilea Ordin Franciscan, întreprind o călătorie la Compostela, unde este venerat apostolul Iacob; la puțin timp de la întoarcerea în țară, Ulf moare la Alvastra (1344). Din acest moment, Brigitta se consacră întru totul vieții religioase și întemeiază o mănăstire. În 1349, plecând în pelerinaj, se oprește la Roma, unde înființează un azil pentru pelerinii și studenții suedezi. În ciuda sănătății șubrede, merge în pelerinaj și la Ierusalim, însă îndată ce revine la Roma, moare (1373).

Canonizarea Sfintei Brigitta a fost făcută în 1391 de către papa Bonifaciu al IX-lea și a trebuit să depășească multe obstacole. Sub titlul Revelații, Brigitta a istorisit pătimirea lui Isus Cristos și viața Sfintei Fecioare Maria, dar a adresat și avertismente papilor, precum și popoarelor și regilor, reamintindu-le obligațiile ce le revin. Sărbătoarea Sfintei Brigitta este la 23 iulie.

*

Calea Sfintei Cruci

Editura ARCB, 2019, ed. a III-a revizuită, 10,5x14,8 cm, 32 p., 3,5 lei

14 meditații pe tema Pătimirii Domnului Nostru Isus Cristos, însoțite de citate biblice. Pentru fiecare stațiune există o ilustrație color.

Meditațiile se încheie cu o rugăciune a sfântului Ioan Paul al II-lea.

Liana Gehl


 

lecturi: 1280.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat