Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ierusalim, acord pentru a doua parte a lucrărilor la Sfântul Mormânt

La doi ani de la începutul primei părți a lucrărilor de restaurare a Sfântului Mormânt, la Ierusalim, care s-au încheiat la 22 martie 2017 cu o solemnă ceremonie ecumenică, comunitățile creștine au ajuns la un acord pentru a doua fază. Au semnat nihil obstat pentru reluarea lucrării de reînnoire responsabilii Status Quo-ului locului sacru în care a fost înmormântat Cristos: patriarhul greco-ortodox de Ierusalim Theophilos al III-lea, custodele Țării Sfinte Francesco Patton și patriarhul armean de Ierusalim Nourhan Manougian.

Prima parte a lucrărilor de restaurare a capelei Sfântului Mormânt au început în mai 2016, ca urmare a semnării acordului petrecute la 22 martie și au continuat timp de circa 10 luni. Obiectivul lucrării era consolidarea ansamblului structurii, pentru a-l feri de daunele derivate din eventuale mișcări seismice, așa cum s-a întâmplat cu ocazia cutremurului din 1927. Lucrările sunt finanțate atât de entități publice cât și de privați.

Într-o notă oficială difuzată ieri după semnare, conducătorii comunităților creștine responsabili ai Status Quo-ului Sfântului Mormânt au comunicat "cu mare bucurie și satisfacție" acordul. Lucrările de "restaurare și recuperare" continuă liderii celor trei comunități, se referă la "temeliile Sfântului Mormânt și la pavimentul bisericii Sfântului Mormânt".

Proiectul, continuă conducătorii creștini, este consecință a unui rezultat "pozitiv" al lucrărilor de "restaurarea a mormântului însuși". El "marchează și confirmă angajarea constantă a comunităților pentru menținerea și restructurarea acestui loc sacru", care "în tăcerea sa și în goliciunea sa proclamă elocvent însăși esența credinței noastre".

Proiectul referitor la a doua fază a lucrărilor va avea loc "în două faze: o primă parte de studiu al stării actuale a temeliilor" și o a doua parte "de restaurare" a lor și "a pavimentului" locului de cult care găzduiește mormântul lui Isus. "Doi studioși italieni - conclude comunicatul conducătorilor creștini - și o instituție științifică de înalt nivel vor fi în fruntea analizării situației și a executării lucrărilor", sub supervizarea comitetului comun al celor trei comunități.

(După AsiaNews, 28 mai 2019)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 430.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat