Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concertul caritabil "Împreună dăruim zâmbete copiilor!"

Duminică, 26 mai 2019, începând cu ora 19.30, în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, a avut loc a doua ediție a concertului caritabil "Împreună dăruim zâmbete copiilor!" Scopul evenimentului l-a constituit dorința de atragere de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași.

Acest eveniment s-a născut din dorința de a conștientiza că împreună putem contribui la dezvoltarea comunității noastre prin implicare activă în actele de caritate.

Organizatorul proiectului a fost Centrul Diecezan Caritas Iași. Coordonatorul acestui proiect a fost doamna Gabriela Enășescu. Invitații de seamă au fost cei de la Corala "Universitas", aparținând Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Soliștii au fost: Alexandru Semeniuc, Ana Karina Carabă, Cristian Marian Ungureanu. Corul a fost dirijat de lectorul univ. dr. pr. Gabriel Nastasă.

Corala a susținut un recital de muzică sacră cu specific marian și pascal, din lucrările compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Pavel G. Chesnokov, Pascal Bentoiu, Hans Leo Hassler.

Scopul evenimentului l-a constituit dorința de atragere de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași. Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară la munte - o săptămână plină de experiențe noi, aventuri, jocuri și distracție care să le umple sufletele de bucurie și entuziasm. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe.

La sfârșitul concertului, a luat cuvântul PS Petru Gherghel care a felicitat corala, soliștii și dirijorul și organizatorii acestui eveniment și a încurajat astfel de inițiative care au ca obiectiv caritatea. PS Petru Gherghel a contribuit cu o sumă de bani pentru visul acestor copii, iar la sfârșit copii i-au înmânat PS Petru Gherghel un coșuleț cu flori.

Marian Păuleț

* * *

"Împreună dăruim zâmbete copiilor!" ediția a II-a

Duminică, 26 mai 2019, ora 19:30, a avut loc a doua ediție a concertului caritabil de muzică sacră "Împreună dăruim zâmbete copiilor!"

A doua ediție a concertului caritabil "Împreună dăruim zâmbete copiilor!" a avut loc la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași și a fost susținut de Corala "Universitas" aparținând Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, coordonator: Gabriela Enășescu, soliști: Alexandru Semeniuc, Ana Karina Carabă, Cristian Marian Ungureanu, dirijor: lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă.

Au fost interpretate lucrări ale compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Pavel G. Chesnokov, Pascal Bentoiu, Hans Leo Hassler.

Concertul caritabil a fost organizat de către Centrul Diecezan Caritas Iași și a avut drept scop atragerea de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco". Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară la munte - o săptămână plină de experiențe noi, aventuri, jocuri și distracție care să le umple sufletele de bucurie și entuziasm.

Glasurile tinerilor din Corala "Universitas" au răsunat îngerește, sunetele înălțătoare au reușit să scoată lacrimi de emoție mai multor ascultători. Pentru o oră am uitat de lumea materială, de griji sau gânduri pragmatice și am fost acolo, într-un vibrato și un întreg cu sala, corul, participanții, toți uniți de o cauză atât de emoționantă.

"Am simțit în această seară în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași emoția celor care ascultau. Nu e puțin lucru ca armoniile izvorâte din glasurile studenților Coralei "Universitas" să "atingă" Cerul și să se întoarcă spre cei prezenți, aducându-le bucurie și regăsire. Principalii "vinovați" pentru care am susținut acest concert au fost copiii. Sperăm că am reușit să le aducem "zâmbetul" vacanței mult dorite. Cât despre noi, credem că am reușit prin împlinire și drag de oameni" (Gabriela Enășescu, coordonator, Corala Universitas).

La finalul concertului, copiii de la "Don Bosco" au oferit cadouri tinerilor coriști și i-au îmbrățișat cu drag, drept mulțumire că vocile acestora și-au pus amprenta asupra copilăriei lor.

Aducem mulțumiri deosebite tinerilor cu glas de înger ai Coralei "Universitas", aparținând Universității "Alexandru Ioan Cuza", Iași. Suntem onorați și extrem de măguliți că acești artiști altruiști ne-au fost alături în susținerea cauzei noastre. De asemenea, aducem mulțumiri speciale coordonatoarei lor, doamna Gabriela Enășescu și dirijorului - lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, care prin dedicare, pasiune și profesionalism, ne-au ajutat să creăm un eveniment memorabil.

Mulțumirile se îndreaptă și către Episcopia Romano-Catolică, gazda evenimentului, care ne este alături de fiecare dată, găzduind de-a lungul istoriei sale numeroase evenimente memorabile.

"Sunt bucuros că am avut onoarea să ascult aceste glasuri îngerești; am admirat cu atenție acești tineri talentați care reușesc să creeze o artă prin cânt, cuvânt și emoție. Ați adus copiilor și nouă, tuturor, zâmbete și cântare. O faceți cu toată inima, înălțați pe alții sufletește." (PS Petru Gherghel, episcop de Iași, mereu implicat în concretizarea cauzelor noastre.

Mulțumim angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași, voluntarilor și partenerilor, dar nu în ultimul rând, tuturor participanților cu ajutorul cărora am reușit să strângem suma de 3000 de lei.

Parteneri: Episcopia Romano-Catolică de Iași, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Promer Group

Parteneri media: Ziarul de Iași, Evenimentul Zilei, Tele M, Apollonia TV, Viva FM, Radio Iași, Radio Maria

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Iași: Concertul caritabil "Împreună dăruim zâmbete copiilor!"


 

lecturi: 390.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat