Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Zi de reculegere pentru tineri

Sâmbătă, 18 mai 2019, Familia Iubirii Milostive a organizat o zi de reculegere pentru tineri și adolescenți, la mănăstirea "Sfânta Maria a Îngerilor" a Surorilor Clarise Urbaniste din Roman. Au participat 19 tineri din diferite parohii: Barticești, Traian (NT), Săbăoani, Roman, Schineni și Răcăciuni.

Ei au fost însoțiți de pr. Fernando Manni, pr. Iosif Ghența, sr. Alina Balint și sr. Cecilia Radavoiu.

Fiind luna mai, închinată sfintei Fecioarei Maria, era firesc ca această zi de reculegere să fie dedicată ei în mod special.

Luna mai - scrie Sfântul Părinte Paul al VI-lea - ne amintește de bucuria de copii cu care mergând la școală, duceam flori pentru altarul Maicii Domnului. Lumânări, cântece, rugăciuni și buchete dădeau un chip luminos evlaviei noastre față de Preasfânta Fecioară Maria, care ne apărea atunci ca Regina primăverii, primăvara naturii și primăvara sufletelor.

Lăsându-ne inspirați de Sfântul Părinte Paul al VI-lea, am propus ca temă de meditație "Maria Mijlocitoare".

În reculegere și rugăciune, sub privirea și călăuzirea Maicii Domnului, tinerii s-au retras din preocupările cotidiene pentru a medita și a aprofunda tema propusă.

Maria este un exemplu unic de urmat prin faptul că ea nu încetează a ne ajuta atunci când o implorăm cu numele de "Mamă" a noastră, a tuturor.

Fericita Speranța, tocmai pentru că avea o devoțiune filială, gingașă și plină de dragoste față de sfânta Fecioară Maria, o numea "Mamă", "Preasfântă Maică", "Mijlocitoare", "Maica Milostivirii", "Maica Îndurării".

Maria este Mijlocitoarea Milostivirii, nu numai pentru că mijlocește pentru noi la Fiul ei Isus, obținându-ne harurile necesare ci și datorită acceptării sale prin cuvintele "iată slujitoarea Domnului" (Lc 1,38) cu care, ca o mamă, ne invită și pe noi să facem același lucru, să devenim capabili în a primi și a dărui această milostivire.

Momentul central al zilei a fost sfânta Liturghie, timp sacru, în care tinerii l-au preamărit pe Dumnezeu și pe sfânta Fecioară Maria prin cântări și rugăciune.

Apoi a urmat masa de prânz, un moment de destindere în mijlocul naturii în localitatea Gâdinți, văzând că timpul a ținut cu noi...

Tinerii au fost receptivi și au înțeles că, pentru a ajunge la fericirea supremă, este necesar să alergăm la mijlocirea sfintei Fecioare Maria cu încredere, ascultând și îndemnul Bisericii:

"Toți creștinii să înalțe rugăciuni stăruitoare către Mama lui Dumnezeu și Mama oamenilor, pentru ca ea, care a sprijinit cu rugăciunile sale începuturile Bisericii, și acuma, când este înălțată în ceruri peste toți sfinții și îngerii să mijlocească la Fiul său [...] ca toate familiile popoarelor [...] să se unească în mod fericit cu pace și armonie, într-un singur popor al lui Dumnezeu" (Lumen gentium, 69).

Mulțumim pentru ospitalitatea surorilor clarise. Domnul să binecuvânteze această casă și pe toți cei care locuiesc și intră în ea!

"Privind spre tine, Fecioară, ne este mai ușor să descoperim că Dumnezeu este iubire, bunătate, pace, răbdare, iertare" (Fericita Maica Speranța)

Familia Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 mai: Roman: Zi de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 849.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat