Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie" va fi tema următoarei Întâlniri Mondiale a Familiilor (23-27 iunie 2021, la Roma)

Comunicat al Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață

"Iubirea familială: vocație și cale de sfințenie" Aceasta este tema aleasă de Sfântul Părinte pentru următoarea Întâlnire Mondială a Familiilor, care se va desfășura la Roma de la 23 la 27 iunie 2021. La a cincea aniversare a exortației apostolice Amoris laetitia și la trei ani de la promulgarea lui Gaudete et exsultate, ea vrea să evidențieze iubirea familială ca vocație și cale de sfințenie, pentru a înțelege și a împărtăși sensul profund și mântuitor al relațiilor familiale în viața zilnică. În acest scop, întâlnirea își propune să recitească Amoris laetitia în lumina chemării la sfințenie din Gaudete et exsultate.

De fapt, iubirea conjugală și familială revelează darul prețios al trăirii împreună, alimentând comuniunea și prevenind cultura individualismului, consumului și rebutării: "Experiența estetică a iubirii se exprimă în acea privire care-l contemplă pe celălalt ca pe un scop în sine însuși" (AL 128) și care în același timp recunoaște cealaltă persoană în identitatea sa familială sacră, ca soț, soție, tată, mamă, fiu/fiică, bunic/bunică.

Dând formă experienței concrete a iubirii, căsătoria și familia manifestă valoarea înaltă a relațiilor umane, în împărtășirea de bucurii și trude, în desfășurarea vieții zilnice, orientând persoanele la întâlnirea cu Dumnezeu. Acest drum, când este trăit cu fidelitate și perseverență, întărește iubirea și realizează acea vocație la sfințenie, proprie fiecărei persoane, care se concretizează în raporturile conjugale și familiale. În acest sens, viața familială creștină este vocație și cale de sfințenie, expresie a "celei mai frumoase fețe a Bisericii" (GE 9).

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 283.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat