Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Concursuri interjudețene pentru elevi

Peste 160 de elevi romano-catolici, din șase județe de pe teritoriul Diecezei de Iași, au fost înscriși la cele trei concursuri organizate de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 11 mai 2019, la Roman, la Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi".

Cele trei concursuri organizate au fost:

- Concursul interdisciplinar de eseuri și creație literar-religioasă, etapa interjudețeană, pentru clasele IX-XII, intitulat "Episcop martir Anton Durcovici";

- Concurs de Religie, etapa interjudețeană, pentru clasele V-VI;

- Concursul internațional de desene "Să trecem pragul speranței", etapa interjudețeană.

Spiritul competitiv, dar și bucuria întâlnirii au marcat această zi deosebită, organizată de Oficiul pentru Pastorația Școlară din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

O bucurie în plus a constituit-o tematica aleasă anul acesta pentru concursul de eseuri: "Rolul si misiunea Sfântului Părinte în viața Bisericii", prilejuită de vizita mult așteptată a papei Francisc în Romania.

Participanții au fost prezenți la ora 9.30 în sala amfiteatru a școlii, unde părintele director al liceului, pr. prof. Cristinel Sociu, OFMConv, le-a urat bun venit elevilor transmițându-le și salutul PS Petru Gherghel și al PS Aurel Percă, precum și salutul părintelui inspector școlar diecezan, pr. Petru-Sebastian Tamaș.

La ora 10.00 au început probele scrise pentru concursul dedicat elevilor de clasele a V-a și a VI-a, precum și cel pentru elevii de liceu. Toți aceștia s-au calificat la această etapă a competiției după ce au obținut rezultate meritorii la etapele județene, desfășurate în luna martie. Rezultatele obținute au arătat că, și de această data, au fost la înălțimea așteptărilor.

Începând cu ora 10.00 au fost evaluate și cele 103 desene înscrise la Concursul "Să trecem pragul speranței". Din juriu au făcut parte un profesor de desen și doi profesori de religie, care s-au arătat încântați de realizările elevilor. Concursul a avut aceeași tematică cu cel de eseuri și creație religioasă: "Rolul si misiunea Sfântului Părinte în viața Bisericii".

În tot acest timp, profesorii însoțitori au avut posibilitatea să viziteze școala și să realizeze un schimb de bune practici, fiind o bună oportunitate pentru socializare și apropiere între cadrele didactice.

Cu recunoștință, mulțumim din inimă bunului Dumnezeu și tuturor celor implicați în organizarea acestui reușit eveniment.

Prof. Paula-Odille Dogan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 mai: Roman: Concursuri interjudețene pentru elevi


 

lecturi: 548.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat