Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cu primul grup de "mici misionari" se naște Copilăria Misionară în România

Eveniment istoric pentru Opera Pontificală a Copilăriei Misionare, care la 18 mai 2019 va avea primul grup de copii români care vor face parte din Operă. Ziua de sărbătoare pentru inaugurarea Copilăriei Misionare din România se va deschide cu celebrarea Liturghiei în catedrala "Sfântul Iosif" din București, prezidată de arhiepiscopul de București, Monseniorul Ioan Robu, în timpul căreia va avea loc adeziunea copiilor. La eveniment va fi prezentă sora Roberta Tremarelli, secretar general al Operei Pontificale a Copilăriei Misionare. Tema propusă pentru această ocazie este "Botezați și trimiși. Mici misionari în lume", inspirată din Luna Misionară Extraordinară Octombrie 2019.

Conform informațiilor trimise la agenția Fides, copiii vor primi o legitimație nominativă de adeziune care va atesta angajamentul lor de mici misionari, un calendar cu intențiile de rugăciuni și gesturile de caritate sugerate pentru fiecare săptămână a anului și o brățară cu imaginea personalizată a Sfântului Părinte, a fondatorului Operei, Monseniorul Charles de Forbin-Janson, și crucea misionară. Toți copiii prezenți la sărbătoare vor primi după aceea un mic ghid care conține câteva informații despre Copilăria Misionară, și un steag, de păstrat ca amintire a acestei zile speciale. Cu această ocazie va fi prezentat și imnul "Botezați și trimiși". După Liturghie va fi o manifestare istorică, pregătită de copiii din diferite parohii din București, și la sfârșit o gustare pentru toți.

Copilăria Misionară este una dintre cele patru Opere Misionare Pontificale, care a fost întemeiată în Franța în urmă cu 176 de ani, la 19 mai 1843, de Monseniorul Charles de Forbin-Janson pentru a-i ajuta pe copiii din China, prin rugăciune și ajutorul material al copiilor francezi. Motoul "Copiii îi ajută pe copii" rezumă intenția fondatorului și carisma sa, răspândită astăzi în toată lumea: formarea unei mentalități misionare în copii.

(După agenția Fides, 13 mai 2019)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 593.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat