Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Bucuria Învierii dusă bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri de credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Luni, 29 aprilie 2019, credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivați de preoții care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri.

"Dumnezeu dăruiește fiecărui creștin harul de a scrie o istorie de bine în viața fraților săi, în special a celor care au făcut ceva neplăcut și greșit. Cu un cuvânt, o îmbrățișare, un zâmbet, putem să transmitem altora ceea ce am primit mai prețios. Care este lucrul prețios pe care l-am primit noi? Iertarea, pe care trebuie să fim capabili să o dăm și altora" (Papa Francisc: Audiența generală de miercuri, 24 aprilie 2019).

Credincioșii din comunitatea noastră, prin dărnicia lor, au dorit să ofere acest zâmbet persoanelor lipsite de libertate, aflate în suferință.

Vizita, de acum tradițională pentru credincioșii din comunitate, a fost pregătită cu multă dragoste pentru acești bolnavi. Noi, membrii vincențieni, am oferit timpul și munca noastră pentru a transmite mai departe dorința persoanelor care au oferit. Cele 430 de pachete au fost pregătite cu ajutorul tinerilor și a persoanelor care au dorit să ajute.

Pregătirea bolnavilor pentru a primi lumina Învierii Mântuitorului în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Ciprian Hușanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. Bolnavii prezenți în număr foarte mare ne-au fost aproape și au făcut ca "Cristos a Înviat" și "Aleluia" să vibreze în inimile lor și a noastre. Voința lor de a participa activ la celebrare ne-a impresionat în mod deosebit.

În cuvântul de la predică părintele Gabriel Bacoșcă Terna a pus accentul că azi toți creștinii putem spune împreună Cristos a Înviat, avem bucuria de a sărbători împreună bucuria Învierii. Referindu-se la persoanele aflate în suferință a evidențiat că ele trăiesc această suferință împreună cu Cristos. Poartă crucea proprie, care acum capătă o nouă lumină în Invierea lui Cristos. Crucea suferinței ne conduce la mântuirea sufletului. Cristos cel Înviat ne aduce pace și liniște în suflet, ne ajută să spunem nu păcatului. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare.

La finalul slujbei am oferit pachetele mult așteptate. Alimentele din pachete au adus multă bucurie bolnavilor.

Le mulțumim preoților, persoanelor consacrate și membrilor vincențieni pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Mulțumim și personalului medical și administrativ de la spital, ne-au primit cu zâmbetul pe buze și ne-au mulțumit pentru ceea ce facem. Noi am respectat toate cerințele impuse de regulamentul intern.

Persoanele bolnave din acest spital ne-au adus bucuria de a face fapte bune prin oferta noastră pentru a pregăti pachetele, prin vizită făcută în acest loc încărcat de suferință. Ei ne-au dat motivul de a-l vesti pe Cristos.

Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 aprilie: Iași: Bucuria Învierii dusă bolnavilor de la spitalul Pădureni-Grajduri de credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 591.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat