Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Dacă veți fi ceea ce trebuie să fiți, veți înflăcăra lumea!" - întâlnire pentru tinere

În perioada 30 aprilie - 2 mai 2019, la Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret a avut loc întâlnirea cu tema "Dacă veți fi ceea ce trebuie să fiți, veți înflăcăra lumea!", cuvinte rostite de sfânta Ecaterina din Siena care îi încurajează pe tineri să lumineze lumea indiferent de circumstanțe și să răspundă "Iată-mă!" chemării pe care Dumnezeu le-o adresează.

Prima zi a început cu rugăciunea Vesperelor în capelă, în prezența lui Isus din Tabernacol, oferindu-i apoi Mariei unul dintre cele mai frumoase buchete de trandafiri: Rozariul. După rugăciune am urmărit un scurt documentar despre viața sfintei Ecaterina din Siena care a "înflăcărat" lumea, deși nu știa să scrie sau să citească, flacăra ei alimentându-se doar cu iubirea Mirelui său ceresc, Isus Cristos. Filmulețul a fost urmat de un moment de liniște în care toate gândurile noastre au fost îndreptate spre viitoarele noastre posibile vocații, iar într-o scrisoare adresată lui Isus i-am cerut ajutorul să ne lumineze în privința alegerii drumului potrivit în viață. Seara s-a încheiat cu rugăciunea Completoriu.

A doua zi a început cu unul dintre cele mai importante moduri în care îl putem saluta pe Isus: sfânta Liturghie. A urmat Lectio Divina. La început i-am cerut Duhului Sfânt să ne deschidă mintea și inima pentru a înțelege Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a-l pune în aplicare în viața personală. Am meditat fragmentul din Evanghelia după Sfântul Matei din capitolul 5 în care Isus ne spune că suntem "sarea pământului și lumina lumii". Am învățat că noi trebuie să dăm "gust" lumii de astăzi, demonstrându-le tuturor cât este de frumos să fim creștini. Așa cum sarea este utilă în tratamente "topind" reumatismul din organism, la fel și noi, prin dragostea lui Dumnezeu trebuie să "topim" inimile înghețate de păcate conservând Cuvântul lui Dumnezeu și împărtășindu-l cu ceilalți. Astfel vom deveni și lumină pentru cei din jurul nostru. Isus ne spune să nu ținem lumina sub obroc, adică nu trebuie să ascundem darurile primite de la Dumnezeu pentru că atunci lumina devine întuneric. "Eu sunt lumina lumii" spune Isus. "Cine mă urmează nu umblă în întuneric, ci va avea lumina vieții" (In 8,12).

După meditarea Cuvântului lui Dumnezeu au urmat și alte activități precum crearea unei cărți de identitate pentru un creștin adevărat și pregătirea unor scenete în care a trebuit să imortalizăm momente din viața sfintei Ecaterina din Siena. Cel mai frumos moment a fost adorația euharistică de miercuri noaptea când am putut sta cu Isus din preasfântul sacrament rugându-ne pentru recunoașterea vocației.

Întâlnirea s-a încheiat cu sfânta Liturghie și cu împărtășirea impresiilor acumulate de-a lungul acestor zile petrecute împreună. Ca amintire am primit rugăciunea către Duhul Sfânt compusă de sfânta Ecaterina din Siena pentru a-i cere harul de a discerne drumul nostru în viață.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har și tuturor binefăcătorilor care au contribuit la buna desfășurare a întâlnirii.

Cessy și Valentina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 aprilie - 2 mai: Siret: "Dacă veți fi ceea ce trebuie să fiți, veți înflăcăra lumea!" - întâlnire pentru tinere


 

lecturi: 879.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat