Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârnova: Prima Sfântă Împărtășanie în noua parohie

Duminică, 28 aprilie 2019, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bârnova, 11 copii au avut marea bucurie de a-l primi pentru prima oară în inima lor pe Isus prezent în sacramentul sfintei Euharistii.

După o perioadă de un an de zile de pregătire în care copii au aprofundat tainele credinței creștine, mai ales înțelegerea prezenței lui Isus în sfânta taină a Euharistiei, cu emoție și curaj au ajuns la această mare sărbătoare a vieții lor.

Liturghia a fost celebrată de părintele paroh, Pavel Beșleagă, însoțit fiind la altar de părintele Venceslau Grosu. În cuvântul de învățătură părintele paroh a subliniat importanța participării la sfânta Liturghie luând parte cu demnitate și la masa euharistică! Misiunea începută de părintele paroh la orele de cateheză le revine de acum părinților acestor copii, aducându-i cât mai des la sfânta Spovadă, la sfânta Liturghie și la sfânta Împărtășanie!

Parohia nou înființată scrie primul eveniment în cartea ei de istorie, pentru prima oara evenimentul Primei Sfintei Împărtășanii!

Prin decret episcopal, 1 iulie 2017, Preasfințitul Petru Gherghel a procedat la înființare parohie: Bârnova și împrejurimi - cu hramul Sfânta Fecioară Maria, Îndurerată, 15 septembrie, paroh - părintele Pavel Beșleagă.

Evenimentul primei împărtășanii a unit mult comunitatea și ne-a angajat la o colaborare mult mai mare cu părintele paroh în toate proiectele parohiei.

"Să ne bucurăm, așadar, de acest har, căci ce har mai mare putea Dumnezeu să ne încredințeze nouă decât acesta ca pe Fiul său unic să-l facă fiul omului și pe fiul omului să-l facă fiul lui Dumnezeu" și să rămână cu noi în Euharistie - ne îndeamnă și ne învață sfântul Augustin.

Familia este, așadar, celula de bază a societății voite de Dumnezeu, drept fundament al întregului neam omenesc, izvorul vieții, leagănul iubirii, și instrument al mântuirii. "Familia, ne învață Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea (papa familiilor), este unul dintre bunurile cele mai prețioase pe care le are omenirea".

Familiile catolice din Parohia Bârnova, după aproape doi ani de când există capelă și duminică de duminică se întâlnesc, se cunosc între ele și participă cu dor la sfânta Liturghie, la 28 aprilie au participat la sărbătoarea comunității, dar mai ales la sărbătoarea copiilor lor, prima Sfântă Împărtășanie! Toată comunitatea a fost implicată în organizarea acestui eveniment, chiar dacă toți au stat în picioare la sfânta Liturghie, spațiul fiind foarte mic, evenimentul a fost unic și emoționat de frumos, tuturor le mulțumim!

La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a mulțumit tuturor persoanelor care au ajutat ca această sărbătoare să se desfășoare frumos, iar după sfânta Liturghie copii au primit cărți de rugăciune, amintiri și cadouri pentru a-și aminti cât mai des această frumoasă zi.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru marele dar al sfintei Euharistii pe care ni-l dăruiește tuturor, implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestor copii!

Adelina Petercă


 

lecturi: 1313.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat