Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Prima sfântă Împărtășanie

Duminică, 28 aprilie 2019, comunitatea din Luizi-Călugăra a fost în haine de sărbătoare îmbrăcată pentru cei 35 de copii ce s-au apropiat astăzi de masa Domnului. A fost momentul, când, după pregătirea lungă și asiduă, au putut să simtă bucuria că Isus vine în inima lor.

Le-au fost alături la acest moment deosebit al vieții lor părinții și nașii, dar și comunitatea locală ce i-a însoțit cu multă dragoste. Celebrarea a început cu procesiunea din oratoriu, plină de emoție și bucurie până în casa Domnului. A urmat sfânta Liturghie, lecturile sfinte, cuvântul de învățătură cu promisiunile pe care le-au luat fiecare pentru această zi sfântă din viața lor. Cu lumânările aprinse apoi, în fața tuturor celor prezenți, au făcut mărturisirea de credință, conștienți că acum sunt în măsură să înțeleagă obligațiile ce decurg din credința creștină, mărturisită în locul lor la botez de părinți și nași.

Copiii au adus în continuare la altar darurile sfinte pentru binecuvântare, a urmat liturgia euharistică, pentru ca apoi, fiecare să primească, pentru prima dată în viața lor, trupul și sângele Domnului! Ce frumos trebuie să fie acest moment pentru fiecare dintre noi! Dumnezeu care dorește să vină în viața fiecăruia!

Cu aceste sentimente de bucurie, au exprimat printr-un reprezentant al copiilor mulțumirea lor, pentru ca mai apoi, după întreaga celebrare, să continue bucuria în oratoriu alături de cei dragi prin câteva surprize pregătite acestor copilași.

A fost într-adevăr o zi deosebită, cu siguranță de neuitat pentru fiecare dintre ei, acest moment când fiecare a putut să se apropie de altarul Domnului, de hrana euharistică.

Felicitându-i pentru acest pas important din viața lor și mulțumindu-i Mântuitorului pentru tot darul său, pentru sacrificiul său pe lemnul crucii și mai ales că i-a învrednicit pe acești 35 de copii cu darul de a-l primi în viața lor, îl rugăm ca în continuare să îi ocrotească cu binecuvântarea sa și să vină cât mai des în inimile lor prin taina euharistiei!

Pr. Marius Cătălin Alistar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 aprilie: Luizi-Călugăra: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 1282.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat