Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Exerciții spirituale pentru grupurile parohiale

Între 11 și 14 aprilie 2019, comunitatea parohială "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești și-a întărit seva credinței cu exerciții spirituale adresate grupurilor parohiale (fraternitatea terțiară, terezinele, A.M.D., Rozariul viu, lectori etc.).

Sub providența lui Dumnezeu călătorim și navigăm împreună spre portul mântuirii veșnice, iar la inițiativa părintelui paroh Iosif Bisoc, OFMConv., noi, credincioșii și membrii grupurilor parohiale, am răspuns cu bucurie acestei invitații de a ne întări în viața duhovnicească prin exerciții spirituale.

Tema s-a intitulat Meditații despre Calea crucii și a fost un bun prilej de a ne reaminti de datoriile noastre spirituale, de a face ordine în viața noastră și să revedem relația noastră cu Dumnezeu.

Programul a fost structurat cu două mediații zilnice, moment de reflecție personală, recitarea Vesperelor, rugăciunea sfântului Rozariu, devoțiunea Calea sfintei cruci și cu participarea la sfânta Liturghie de seară (cu posibilitatea de spovadă și împărtășanie).

Cu această ocazie și profitând de perioadă binecuvântată a Postului Mare, ne-a fost prezentat drumul crucii de la curtea lui Pilat până pe Calvar, iar noi am urmat acest parcurs spiritual cu multă devoțiune. L-am însoțit cu sufletul pe Domnul Isus Cristos la fiecare stațiune de pe drumul crucii și în noi s-a înflăcărat dorința de a-l urma mereu. Am fost pe rând o mamă care-și privește fiul suferind, un Simon care ajută, o Veronica miloasă, femei pioase, tâlhari iertați... Am meditat câtă suferință, dar în același timp, câtă iubire a suferit și a dăruit Isus.

Aceste zile de întărire sufletească s-au încheiat în Duminica Floriilor, când, după sfânta Liturghie solemnă, a urmat Calea sfintei cruci pe străzile comunității noastre, unde l-am însoțit pe Isus și ne-am rugat pentru fiecare familie, fiecare tânăr, fiecare bolnav (cu trupul sau cu sufletul) și pentru cei care sunt departe de casă sau de Dumnezeu.

Cu sufletul plin de bucurie după aceste momente de binecuvântare, să așteptăm solemnitatea Învierii și să recăpătăm noi puteri pe drumul vieții noastre!

Maria Horlescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-14 aprilie: Buruienești: Exerciții spirituale pentru grupurile parohiale


 

lecturi: 867.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat