Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Zi de rugăciune și de voluntariat... altfel

Perioada sfântă a Postului Mare ne oferă fiecăruia dintre noi multiple posibilități de a ne apropia mai mult de Dumnezeu, de aproapele și de noi înșine, printr-o triplă dimensiune - rugăciune, post și pomană. În această perspectivă, frații comunității "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești și-au propus ca în ziua de vineri, 12 aprilie 2019, ca inițiativă comunitară pentru Postul Mare, să se găsească în mijlocul Casei de bătrâni și bolnavi "Sfântul Ioan Paul al II-lea" din Butea (jud. Iași), lăcaș de alinare sufletească și trupească, aflat sub îngrijarea Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus. Intenția fraților a fost aceea de a putea experimenta, împreună cu surorile, cu personalul care îi îngrijește pe bolnavi și cu persoanele aflate în casă, un moment de rugăciune, de comuniune și de împărtășire a bunurilor spirituale și materiale.

Frații Iosif Bisoc, Iosif Dancă și Cristian-Bogdan Mârț, înarmați cu bunăvoință și disponibilitate, au început această zi binecuvântată cu sfânta Liturghie, unde, în capela surorilor, împreună cu ele, cu bătrânii și cu personalul auxiliar care se îngrijește de aceștia, s-au rugat ca sfânta jertfă a altarului să fie aliment și alinare tuturor celor prezenți. A fost un moment de har deosebit, deoarece într-un climat de reculegere și palpabilă emoție, toți cei prezenți au mulțumit Domnului pentru viață, pentru suferință și pentru vindecare. La sfârșitul sfintei Liturghii frații, însoțiți de sora Elisabeta, au distribuit sfânta Euharistie persoanelor aflate la pat.

Imediat după sfânta Liturghie, ne-am îndreptat spre sala de mese, unde bătrânii au servit prânzul (hrană oferită din contribuția fraților franciscani), moment în care noi, frații, am oferit o mână de ajutor bătrânilor care nu puteau să se hrănească singuri. A fost o ocazie de a interacționa cu bătrânii și de a ne împărtășii unii altora din experiențele de zi cu zi. După ce au servit prânzul, i-am condus pe bătrânii aflați în cărucior în camerele lor pentru a se odihni, iar imediat după aceasta am ajutat la spălat vesela și la făcut curățenie în sala de mese. Asigurându-ne că toate au fost puse în ordine, am luat prânzul împreună cu surorile, timp în care am făcut cunoștință și ne-am împărtășit din slujirile și activitățile noastre de persoane consacrate și nu numai.

În jurul amiezii ne-am adunat din nou cu toții în capelă pentru a parcurge împreună drumul lui Isus până la Calvar, celebrând Calea sfintei cruci.

După acest moment de rugăciune ne-am luat rămas bun de la bătrâni și surori (în mod cu totul particular mulțumind sorei Elisabeta Barolo pentru primire și deschidere), mulțumind pentru faptul că ne-au oferit această ocazie de a le da o mână de ajutor și de a petrece câteva momente împreună cu ei, asigurându-i, totodată de rugăciunile noastre.

Fr. Cristian-Bogdan Mârț, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 aprilie: Butea: Zi de rugăciune și de voluntariat... altfel


 

lecturi: 636.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat