Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Diecezan Caritas Iași, misiune de formare în Maikona, Kenya

În perioada 15 februarie - 31 martie 2019, Centrul Diecezan Caritas Iași a oferit suport misiunii române din Maikona, Kenya, prin organizarea unui curs de scriere proiecte și ajutor în elaborarea unor documente pentru buna funcționare a misiunii.

La solicitarea PS Peter Chihara, episcopul diecezan de Marsabit-Kenya, și în parteneriat cu Centrul Misionar Diecezan din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași a desfășurat, în perioada 19-22 februarie 2019, un curs de formare în scriere de proiecte. La curs au participat activ 13 persoane din Dieceza de Marsabit, atât preoți cu funcții de răspundere în Dieceza de Marsabit, reprezentanți ai postului de radio Jangwani - postul de radio al Diecezei, dar și cateheți și tineri cu dorința de a învăța ceva nou și de a putea ajuta comunitățile din care provin.

Cursul, conceput și susținut de Mihaela Condac, a fost structurat pe principalele capitole ale unei cereri de finanțare. Trainerul a organizat de asemenea multe exerciții, astfel încât cursanții și-au fixat prin practică informațiile primite. În ciuda temperaturilor ridicate, fără aer condiționat, într-o sală nu prea modernă unde vântul aducea praful și în condiții precare, cursanții au participat activ la cursul de formare și au făcut exerciții, motivați fiind de faptul că după finalizarea cursului vor putea scrie proiecte pentru a dezvolta comunitățile lor.

Participanții la curs au apreciat că un astfel de curs este foarte benefic pentru ei și le deschide multe perspective. Au făcut pasul de la cei care sunt asistați, la cei care au învățat și pot folosi cunoștințele acumulate pentru a-i ajuta pe alții și pentru scrierea și implementarea de proiecte de dezvoltare.

"Participând la acest curs am înțeles de ce nu a fost aprobat nici un proiect pe care l-am scris până acum" a afirmat unul din participanți, părintele Titus Makhoha, coordonator pentru pastorația tinerilor și responsabil vocații, în Dieceza de Marsabit.

"Acum mă simt pregătit să scriu proiecte pentru dieceza mea. Mi-aș dori să mai organizați astfel de cursuri aici în Maikona cu traineri pregătiți din Caritas. Noi ne dorim să învățăm să creștem și să ne dezvoltăm parohia, comunitatea, dieceza și în final țara noastră. Vă mai așteptăm să ne mai țineți cursuri și pe managementul și implementarea de proiecte, dar și de monitorizare și raportare," a spus la finalul cursului pr. Racho Ibrahim, vicar episcopal al Diecezei de Marsabit.

În perioada de după finalizarea cursului, Mihaela Condac a fost la dispoziția preoților din misiunea românească pe care i-a ajutat la organizarea funcționării proiectelor sociale, pastorale și educaționale pe care le desfășoară misiunea din Maikona.

Centrul Diecezan Caritas Iași își exprimă bucuria pentru realizarea unui astfel de proiect și este încrezător că va reuși să ajute și să ofere asistență diverselor structuri și misiuni atunci când este solicitat.

Este primul proiect de acest fel, dar speram că a fost doar un început și că pe viitor vom mai implementa astfel de proiecte, lărgindu-ne orizonturile și oferind din ceea ce am învățat și noi, celor care au acum nevoie de suport.

Echipa CDC Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Centrul Diecezan Caritas Iași, misiune de formare în Maikona, Kenya


 

lecturi: 689.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat