Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Invitație la conferință de presă dedicată vizitei papei Francisc în România, organizată de Conferința Episcopilor Catolici din România (CER)

Conferința Episcopilor Catolici din România (CER) va organiza vineri, 12 aprilie 2019, ora 14.00, o conferință de presă dedicată vizitei Papei Francisc în România.

La conferința de presă vor lua cuvântul episcopii romano-catolici și greco-catolici gazde ale vizitei papei Francisc la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Conferința va fi moderată de pr. Wilhelm Dancă, responsabil cu mass-media în cadrul Comisiei CER de pregătire a vizitei Sfântului Părinte în țara noastră.

Conferința de presă va avea loc la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni, Snagov (Șos. Ciofliceni 54, DJ101B), unde sunt reuniți, în aceste zile, în adunare plenară, toți episcopii catolici din România.

Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, răspunzând astfel invitației autorităților statului român și a Bisericii Catolice din România. În prima zi a călătoriei sale apostolice, Sfântul Părinte va celebra sfânta Liturghie în catedrala "Sfântul Iosif" din București, iar în zilele următoare se va întâlni cu diferite comunități catolice din țară la Șumuleu-Ciuc - unde va prezida sfânta Liturghie la sanctuarul marian, la Iași - unde va întâlni familiile și tinerii, și la Blaj - unde va prezida sfânta Liturghie cu beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu. Vizita a fost pusă sub motoul "Să mergem împreună!" și va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice.

Participarea la conferința de presă trebuie confirmată la adresa de e-mail secretariat@episcopat.ro.

Pr. Francisc Ungureanu,
secretar general

*

Responsabil cu mass-media: Pr. dr. Wilhelm Dancă (tel. 0722/449415; e-mail: wilhelm.danca@arcb.ro)

Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni are adresa: DJ101B 54, 077166-Ciofliceni; Harta Google: https://goo.gl/maps/9cmnQr3bejS2

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 87 din 10 aprilie 2019, semnat de pr. Francisc Ungureanu, secretar general al Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: Str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 583.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat