Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Limburg: Sfințirea unui diacon pentru Dieceza de Iași

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, în catedrala episcopală din Limburg am der Lahn (Germania) a avut loc hirotonirea întru diaconat a seminaristului Leon Pișta din Dieceza de Iași. La acest moment, noul diacon a fost înconjurat de familia sa și de mulți prieteni veniți din România. Din Dieceza de Iași au participat pr. Isidor Dîscă, paroh al Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău, parohia natală a lui Leon, pr. Pius Petru Iancu, din partea Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, mai mulți preoți colegi și prieteni.

Împreună cu alți trei candidați, Leon a primit hirotonirea diaconală prin impunerea mâinilor episcopului de Limburg, dr. Georg Bätzing. În cadrul omiliei, Excelența Sa Georg Bätzing a subliniat misiunea la care sunt chemați cei care primesc hirotonirea diaconală, accentuând faptul că slujirea trebuie sa fie o atitudine constantă în viața fiecărui creștin, și cu atât mai mult în viața slujitorilor altarului, iar slujirea poate să fie împlinită doar dacă este trăită cu bucurie. Merita de precizat faptul că doi dintre candidați au primit aceasta sfințire în vederea sfintei preoții, iar doi dintre ei în vederea slujirii ca diaconi permanenți.

După sfânta Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați în Seminarul Diecezan din Limburg pentru a continua bucuria sărbătorii printr-un moment de comuniune.

Seara, la ora 17.00, noul diacon Leon împreună cu cei care i-au fost aproape i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul slujirii diaconale printr-un moment de adorație. Momentul a avut loc în Parohia "Sfântul Lubentius" din Dietkirchen, parohie în care Leon a făcut practica pastorală ca seminarist și unde își va desfășura și slujirea de diacon.

"Este un moment de intensă trăire sufletească. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul pe care mi l-a încredințat și îi cer să mă susțină în continuare cu harul său pentru a fi un slujitor vrednic pentru el și pentru poporul său. De asemenea, mulțumesc familiei și prietenilor, precum și preoților formatori și profesori care m-au susținut în acest timp".

Leon Pișta și-a început drumul de formare spre sfânta Preoție în Dieceza de Iași. După ce a absolvit Seminarul Liceal din Bacău, a continuat drumul de formare în Seminarul din Iași. După terminarea studiilor filosofice, superiorii au decis ca el să își continue drumul de formare în Germania, în Dieceza de Limburg.

Pr. Pius Petru Iancu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Limburg: Sfințirea unui diacon pentru Dieceza de Iași


 

lecturi: 2611.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat