Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ediția "Sfânta Liturghie", a emisiunii "Sub semnul crucii", la Apollonia TV

La postul de televiziune Apollonia TV, în cadrul emisiunii "Sub semnul crucii", luni, 8 aprilie 2019, la ora 19.00, se va transmite ediția "Sfânta Liturghie". În reluare va fi difuzată pe același canal marți, 9 aprilie, la ora 11.00, și sâmbătă, 13 aprilie, la ora 16.00.

În această a 4-a ediție a emisiunii "Sub semnul crucii" vor fi invitați în studio: pr. Iosif Iacob, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, și sr. Lucia Vârgă, din Congregația "Surorile Providenței" din Iași.

Moderatorul și realizatorul emisiunii este pr. Adrian Blăjuță.

*

Titlul emisiunii vrea să reliefeze faptul că viața Bisericii și viața creștinului se desfășoară încă de la început până la sfârșitul pământesc "sub semnul crucii", la fel cum viața omului este marcată de cruce în diferite etape ale sale.

"«Sub semnul crucii» e un nume deosebit de sugestiv. Sub semnul crucii am fost botezați, sub semnul crucii am intrat în această lume și, prin Botez, în familia lui Dumnezeu. Sub semnul crucii plecăm din această lume, pentru a ne întâlni cu Dumnezeu. Apoi cu semnul crucii suntem însemnați atunci când ne gândim la pericolele care apar... Sub semnul crucii ne manifestăm victoriile și încercările, și de aceea, sub semnul crucii încercăm să desfășurăm și această emisiune la Apollonia TV", a mărturisit în deschiderea primei ediții pr. Adrian Blăjuță.

Formatul emisiunii este talk-show, cu unul până la trei invitați în platou.

Emisiunea "Sub semnul crucii" este difuzată în fiecare luni, la ora 19.00, cu reluări marți, la ora 11.00, și sâmbătă, la ora 16.00.

*

Postul regional de televiziune APOLLONIA TV, patronat de Universitatea "Apollonia" din Iași, este un post generalist care reflectă 24h din 24h viața educativă, culturală, socială și de divertisment a 23 de județe din România: Suceava, Iași, Botoșani, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov și București.

Apollonia TV poate fi urmărită în rețeaua operatorului de cablu UPC pe canalul 99, iar în județul Iași și pe TELEKOM și ORANGE. De asemenea, postul de televiziune poate fi urmărit și în regim live la adresa www.apolloniatv.ro/tv-live.

Datele de contact ale postului de televiziune Apollonia TV: adresă: Bld. Ștefan Cel Mare și Sfânt, nr. 2, 700124, Iași; tel. 0770.519.429; e-mail: apolloniatviasi@yahoo.com; apolloniatv2015@gmail.com; site: www.apolloniatv.ro; Facebook: www.facebook.com/ApolloniaTV; Youtube: https://www.youtube.com/c/ApolloniatvRo.

* * *

Înregistrările edițiilor anterioare ale emisiunii:

  1. A treia ediție, cu tema "Lumini și umbre ale Bisericii din secolul XX", a fost difuzată luni, 1 aprilie 2019, avându-i ca invitați pe pr. drd. Alois Moraru și dr. Dănuț Doboș, membri ai Departamentului de Cercetare Istorică "Fericitul Anton Durcovici" din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

  2. A doua ediție, cu tema "Creștinismul în Moldova", a fost difuzată luni, 25 martie 2019, avându-l ca invitat pe pr. prof. dr. Fabian Doboș, director coordonator al Departamentului de Cercetare Istorică "Fericitul Anton Durcovici", al Episcopiei de Iași.

  3. Prima ediție, cu tema "Biserica și societatea", a fost difuzată luni, 18 martie 2019, avându-i ca invitații pe pr. Egidiu Condac, director al Centrului Diecezan Caritas Iași, Anca Diana Maftei și Mariana Ursan, coordonatoare ale domeniilor "Copii, tineri, familii", respectiv "Vârstnici și persoane cu dizabilități" din cadrul aceluiași centru.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 526.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat