Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina

Persoanele consacrate din zona Bucovina s-au întâlnit la Rădăuți, sâmbătă, 6 aprilie 2019, pentru o zi de reculegere, fiind găzduite de Surorile din "Congregatio Jesu". Au participat circa 30 de persoane, meditația a fost propusă de pr. dr. Cristian Blăjuț, OFMConv, a fost ocazie de Spovadă, în centrul întâlnirii fiind participarea la sfânta Liturghie. În final a fost o agapă frățească.

Pr. dr. Cristian Blăjuț, OFMConv ne-a vorbit despre Patima Domnului după Evanghelia după Sfântul Luca și ne-a atras atenția asupra mai multor aspecte și a diferitelor personaje din zilele pătimirii Domnului: apostolii, în special Iuda, Petru și Ioan; Irod și Pilat; conducătorii poporului și cei din mulțime; femeile care îl urmau pe Isus pe drumul crucii de departe; Simon din Cirene; tâlharul din dreapta; Iosif din Arimateea și Nicodim și ne-a invitat ca în Săptămâna Sfântă să ne identificăm cu unul dintre aceste personaje, amintindu-ne că fiecare avem un rol în planul de mântuire, dar și că Isus a murit pentru fiecare dintre noi, pentru mântuirea fiecăruia. Părintele a mai evocat și cuvintele sfântului Paul: "Dacă ați înviat împreună cu Cristos, căutați cele de sus" (Col 3,1), făcându-ne conștienți că din ziua Învierii trebuie să începem o nouă viață, trebuie să devenim creaturi noi în Cristos (cf. 2Cor 5,17).

Motoul fiecărui creștin ar trebui să fie acesta: "Sculați-vă și rugați-vă ca să nu intrați în ispită!" (Lc 22,46). Sunt cuvintele lui Isus spuse apostolilor în Grădina Măslinilor, în timpul agoniei. Doar dacă vom veghea alături de Isus, în rugăciune, vom putea pătrunde mai adânc misterul crucii și vom putea să ne bucurăm cu adevărat de roadele pătimirii, morții și învierii sale.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra noastră, mulțumim pr. dr. Cristian Blăjuț, OFMConv pentru cuvântul de învățătură și disponibilitatea pentru spovezi alături de pr. Mitică Baltag, OFMConv, comunității surorilor din Rădăuți pentru că ne-au primit în mijlocul lor și tuturor persoanelor consacrate din zona Bucovina care au răspuns în număr atât de mare la această inițiativă.

Sărbătoarea Învierii Domnului să ne găsească cu inima curată și vindecată de orice păcat!

Sr. Luminița Antonică, OP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Rădăuți: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Bucovina


 

lecturi: 700.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat