Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Înmânarea diplomelor de bacalaureat în teologie preoților din promoțiile 2017 și 2018

Luni, 25 martie 2019, Solemnitatea Buna-Vestire, în cadrul sfintei Liturghii celebrată în capela Seminarului din Iași de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, ultimele două generații de preoți care au absolvit seminarul, promoțiile 2017 și 2018 - au primit din mâinile PS Aurel diplomele de bacalaureat în teologie acordate de Universitatea Pontificală Laterană, căreia îi este afiliat și Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași.

Această zi în care celebrăm disponibilitatea sfintei Fecioare Maria în fața planului divin, este o ocazie de a ne aminti faptul că preotul este chemat de Dumnezeu să participe la planul divin de mântuire, misiune pentru care ne pregătim pe parcursul formării noastre în seminar. Acest lucru ni l-a subliniat Preasfințitul Aurel Percă la începutul celebrării: "Suntem solicitați, chemați de Dumnezeu la slujire, atât preoți, cât și seminariști". Acest fapt este mai solicitant decât pare, așa cum ne-a prezentat pr. Lucian Păuleț prin cuvântul de învățătură pe care ni l-a oferit. El ne-a vorbit despre "sacramentalitatea aproapelui": la fel cum Dumnezeu vine în lume prin Maria, tot astfel el se apropie de noi prin aproapele, de aceea trebuie să fim atenți la oamenii care devin instrumente divine în viața noastră. La sfârșitul Liturghiei, Preasfințitul Aurel împreună cu Mons. Benone Farcaș, rectorul seminarului, au acordat diploma de bacalaureat fiecăruia în parte.

Îi aducem astăzi laudă lui Dumnezeu pentru parcursul de formare al acestor două generații de păstori care s-a încheiat cum laude și ale cărui roade se verifică acum "pe teren". Și îi cerem Domnului sprijinul de har și pentru generațiile viitoare de păstori, actualii seminariști.

Ciprian Fechetă

Mai multe fotografii au fost publicate pe site-ul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, www.itrciasi.ro, de unde a fost preluat acest articol.


 

lecturi: 1106.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat