Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sarata: "Cu familia în drum spre Înviere"

La invitația părintelui paroh, Claudiu Bereș, în perioada 21-24 martie 2019, în Parohia Sarata (BC) au avut loc misiuni populare sau "Zilele familiei", cu tema: "Cu familia în drum spre Înviere", coordonate de către pr. Felician Tiba, responsabil cu pastorația familiei în Dieceza de Iași.

În predicile tematice speciale, pornind de la realitatea pe care o vedem cu toții, privitoare la familie, părintele Felician ne-a ajutat să pătrundem în misterul a ceea ce a dorit Dumnezeu de la familie.

"Este suficient să deschidem Amoris laetitia, spunea părintele, care preia Magisterul Bisericii, care la rândul lui preia Tradiția Bisericii și Sfânta Scriptură și să ne dăm seama că Dumnezeu a fost foarte generos cu omul. Chiar dacă a păcătuit, prin Cristos l-a chemat la mântuire, chiar dacă s-a îndepărtat de planul inițial, prin Duhul Sfânt îl aduce din nou înapoi în casa sa, care este Biserica. Aici, prin sacramente și prin catehizare îi oferă o nouă viziune cu privire la darul primit. Astfel, soții, unul pentru celălalt, sunt cel mai mare dar pe care l-au primit de la Dumnezeu. Și dacă sunt un dar, consecința acestei realități este că prin natură ei sunt chemați să aibă grijă unul de celălalt, să-și dorească fericirea reciprocă și să evite între ei tot ceea ce ar încălca demnitatea umană".

Frumusețea unei familii, a continuat părintele Felician, se vede și în lucrurile exterioare, în casa în care locuiește, în curte, în mașină, dacă o au, în modul de a vorbi, în seninătatea feței, în gesturi. Toate vorbesc despre iubirea Sfintei Treimi pe care soții au primit-o tocmai pentru a-i fi imagine aici pe pământ.

După cele patru zile, credincioșii Parohiei Sarata, trecând și pe la confesional, apropiindu-se și de sacramentul Euharistiei, cel puțin la nivel intențional și-au propus să facă o revizie generală a familiilor, să schimbe ceea ce nu e conform și să întărească și mai mult ceea ce vrea Dumnezeu.

Mulțumim părintelui paroh pentru inițiativă, părintelui Cazimir Biur, care a fost prezent la Liturghia de încheiere, părintelui Felician Tiba, dar și tuturor credincioșilor din Parohia Sarata care au participat cu multă credință la aceste zile.

Robert Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-24 martie: Sarata: "Cu familia în drum spre Înviere"


 

lecturi: 894.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat