Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Invitație la campus vocațional "Visul lui Dumnezeu pentru tine"

Seminarul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău își deschide porțile, în perioada 29-31 martie 2019, pentru toți elevii de clasa a VIII-a care simt chemarea lui Dumnezeu sau vor să experimenteze, pentru câteva zile, viața de seminar.

Visele fac parte din viața noastră! De cele mai multe ori ele apar involuntar, nu doar în timpul somnului, ci chiar și atunci când suntem treji. Iar visele noastre sunt de toate culorile: unele dintre ele ne oferă o stare de fericire, iar altele chiar ne pot tulbura, însă ceea ce noi conștientizăm cel mai puțin este faptul că Dumnezeu ne vorbește adesea prin intermediul viselor. Așa s-a întâmplat cu patriarhul Iacob și mai apoi cu fiul său, Iosif. Așa s-a petrecut cu micuțul Samuel și cu profeții care au urmat după el. Așa s-a întâmplat cu Iosif, tatăl purtător de grijă al lui Isus și, cu siguranță, așa se întâmplă și astăzi.

Dumnezeu se folosește de vise pentru a indica un drum de urmat sau un proiect de viitor. În decursul istoriei, Dumnezeu s-a folosit de oameni simpli pentru a realiza planuri mărețe. El nu alege oameni mari, capabili, pentru a le oferi o misiune specială, ci îi face capabili pe cei pe care îi alege: Abraham era bătrân, Moise era bâlbâit, Ieremia era prea tânăr, ucenicii erau simpli pescari, fiecare cu propriile interese, Paul un persecutor, iar lista ar putea continua. Dar cel mai important lucru e faptul că Dumnezeu a avut un vis măreț cu fiecare dintre ei.

Dumnezeu are un vis și pentru tine! Acum ai posibilitatea să îl descoperi! Secretul fericirii constă tocmai în descoperirea și realizarea acestui vis. Astăzi este ușor să fii influențat de visele celor din jur: de ceea ce visează părinții despre tine, de ceea ce visează prietenii tăi, de ceea ce visează societatea. Însă fericirea adevărată o vei găsi doar atunci când vei descoperi care este visul lui Dumnezeu pentru tine. Vino și descoperă-ți visul! Vino și vezi ce misiune ți-a pregătit Dumnezeu în această lume!

Înscrierile se fac în propriile parohii.

Te așteptăm cu drag!

Pr. Raimond Tiberiu Iancu


 

lecturi: 1461.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat