Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la concertul caritabil vocal-simfonic "Inimi pentru inimi", în catedrală

Pentru refacerea zonei din Institutul de Boli Cardiovasculare - IBCV "Profesor doctor George I.M. Georgescu" din Iași, care a fost afectată de incendiul de anul trecut, se va organiza un concert caritabil vocal-simfonic "Inimi pentru inimi", în catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină", sâmbătă, 16 martie 2019, la ora 19.30, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Moldova" din Iași și Corul Academic "Gavriil Musicescu", care vor interpreta Requiem în re minor pentru soliști, cor și orchestră, KV 626, compus de W.A. Mozart. Organizatorii concertului sunt Episcopia Romano-Catolică Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași.`

"Ne aflăm în timpul Postului Mare. Pe lângă rugăciune și post, în aceste 40 de zile suntem invitați să ne deschidem inima și să oferim din puținul nostru pentru cei în nevoie. Este un exercițiu al inimii. Nimeni nu este prea sărac pentru a dărui ceva. Papa Francisc, pe care îl așteptăm în România (și la Iași!), ne învață să facem gesturi concrete de caritate. Vrem și noi «să părăsim canapeaua» confortabilă și să mergem să ne implicăm și să ajutăm; de data aceasta, să ajutăm «Institutul Inimii»!" (Pr. Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Episcopiei de Iași)

La concert soliști vor fi Ana Maria Donose (soprană), Mihaela Blându (mezzo-soprană), Florin Guzgă (tenor) și Andrei Yvan (bas). Dirijorul corului va fi Doru Morariu, iar dirijor maestrul Horia Andreescu.

Intrarea se face pe baza unei donații. Întrucât este un concert de binefacere, oricine va putea să contribuie printr-o ofertă benevolă. La finalul concertului, puteți oferi darul dumneavoastră în urnele speciale care vor fi amplasate la ieșirea din catedrală.

"Institutul de Boli Cardiovasculare este singurul centru din zonă care oferă servicii de chirurgie cardiovasculară, tratament chirurgical al malformațiilor congenitale la copii și adulți, electrofiziologie și implantare de dispozitive cardiace și tratament intervențional al fibrilației atriale, de unde derivă necesitatea extinderii și modernizării actualei clădiri".

În cadrul incendiului din noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018 au fost distruse parțial etajele 4, 5 și 6 ale clădirii spitalului.

"Unitatea a fost parțial închisă, activitățile chirurgicale fiind sistate! Fiți alături de noi în găsirea de soluții imediate pentru refacerea și reluarea activității acestei unități medicale românești de prestigiu!"

"Incendiul care a afectat «Institutul Inimii» a distrus peste 260 de aparate și dispozitive medicale... valoarea aparaturii medicale afectate de incendiu depășește 24 de milioane de lei".

"Principala problemă o reprezintă infrastructura, necesitatea extinderii și modernizării spațiilor cu redarea rapidă a funcționalității spitalului pentru asigurarea unei capacități de diagnostic și tratament maximale".

(Sursa citatelor: www.cardioiasi.ro)

Lista de așteptare cu pacienți care au neapărată nevoie de o intervenție pe cord deschis este în creștere, iar personalul medical, care a salvat nenumărate vieți de-a lungul timpului, nu are unde să își desfășoare activitatea.

Este necesară în regim de urgență alocarea de resurse financiare și umane pentru refacerea și redeschiderea unității medicale.

Din partea Centrului Diecezan Caritas, persoana de contact pentru atragerea de fonduri este Petronela Maftei (tel. 0727/082348).

Institutul de Boli Cardiovasculare - IBCV "Profesor doctor George I.M. Georgescu" din Iași are site-ul www.cardioiasi.ro, iar campania de strângere de fonduri are site-ul www.inimi.org și pagina pe facebook @inimi.org.

"În fața gravelor probleme de sănătate cu care se confruntă cât mai mulți semeni de-ai noștri, simțim chemarea de a ne implica, de a interveni, ca oameni, ca și creștini. Prin urmare, avem speranța că veți răspunde cu generozitate la acest apel de suflet, adresat tuturor pentru ajutorarea celor bolnavi, ca semn concret de fraternitate" (Centrul Diecezan Caritas Iași).

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 1546.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat