Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Învățătorule bun, ce trebuie să fac...?" Invitație la discernământ vocațional la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif"

Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași propune, în perioada 22-24 martie 2019, un moment de discernământ vocațional, care are ca temă întrebarea tânărului din evanghelie "Învățătorule bun, ce trebuie să fac...?" (Mc 10,17). Propunerea este adresată tuturor tinerilor (între 17 și 25 de ani) care doresc să facă mai multă lumină în viața lor.

În ce direcție o ia viața ta? Nu știi ce să alegi? Nu reușești să vezi care sunt prioritățile? De ce nu îl întrebi și pe Dumnezeu. Divinul Învățător ți-ar putea indica exact drumul pe care să îl alegi în viață. Nu ești singurul care ai dubii.

«Când Isus pleca la drum, un om a venit în fugă și, îngenunchind, l-a întrebat: "Învățătorule bun, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Isus i-a zis: "De ce-mi spui bun? Nimeni nu este bun decât numai Dumnezeu.
Cunoști poruncile: Să nu ucizi! Să nu comiți adulter! Să nu furi! Să nu dai mărturie falsă! Să nu înșeli! Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta!"
Atunci el i-a zis: "Învățătorule, toate acestea le-am păzit din tinerețea mea".
Isus, privindu-l, l-a îndrăgit și i-a spus: "Un lucru îți lipsește: mergi, vinde ceea ce ai și dă săracilor și vei avea comoară în cer, apoi vino și urmează-mă!"
Întristat de acest cuvânt, el a plecat mâhnit pentru că avea multe bogății»

(Mc 10,17-22).

"Ce trebuie să fac?" Această întrebare conține preocuparea existențială a fiecăruia, inclusiv a noastră: dorința unei vieți depline, infinite. Cum să fac pentru a o obține? Ce cale trebuie să urmez? Ce să fac pentru a trăi cu adevărat, pentru a trăi o existență nobilă? La ce trebuie să renunț pentru a fi cu adevărat liber?

Dacă ești asemenea acestui tânăr, dacă nu găsești răspunsuri la întrebările profunde ale vieții, te așteptăm la Seminar.

În perioada 22-24 martie 2019, Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași organizează "Zilele Seminarului". Vor fi zile în care tu poți să faci lumină în viața ta și să înțelegi mai bine ce vrea Dumnezeu de la tine. Trei zile de comuniune în care vei avea posibilitatea să experimentezi viața din seminar, să trăiești momente de a apropiere de Domnul, dar și să primești ajutor pentru a discerne chemarea Mântuitorului.

Înscrierile se fac prin intermediul preoților din parohia ta!

Te așteptăm!

Mons. Benone Farcaș,
rector


 

lecturi: 1047.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat