Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Zi de reculegere pentru tineri

Sâmbătă, 2 martie 2019, Familia Iubirii Milostive a organizat o zi de reculegere pentru tineri și adolescenți, la mănăstirea carmelită din Luncani. Au participat 40 de tineri din diferite parohii: Schineni, Barticești, Răcăciuni, Traian (NT) și Bacău. Ei au fost însoțiți de pr. Fernando Manni, pr. Iosif Ghența, sr. Cecilia Radavoi și sr. Alina Balint.

Tema propusă pentru această zi a fost "Postul Mare". Plecând de la cuvintele profetului Ioel "Sfâșiați-vă inimile, nu hainele, și întoarceți-vă la Domnul Dumnezeul vostru" (Ioel 2,13), tinerii au fost introduși în această temă care i-a ajutat să înțeleagă că Postul Mare nu este o "povara", ci o convertire a inimii cu caracteristicele specifice acestui timp de har, un timp dăruit nouă pentru a reînnoi în profunzime viața creștină. Este o ocazie privilegiată pentru a descoperi cine este Dumnezeu și cine suntem noi. Este un timp pentru a ne converti. Pentru a face aceasta este necesar să privim în noi înșine și să descoperim atitudinile noastre care nu sunt în conformitate cu voința lui Dumnezeu. Este un timp de mântuire pentru viața noastră.

Am fost invitați să întreprindem un drum care sfidând rutina și mediocritatea, să ne străduim să deschidem ochii și urechile, dar mai ales, să deschidem inima, pentru a merge dincolo de nepăsarea noastră. Să ne deschidem față de Dumnezeu și față de aproapele.

În programul zilei au fost incluse și meditație personală, ocazie de spovezi, diferite filmulețe legate de temă, sfânta Liturghie, masa de prânz, un moment de destindere în mijlocul naturi... Văzând că locul era ideal, chiar și timpul a ținut cu noi.

"Cât de mult ne iubește Dumnezeu!" a răsunat de multe ori din gura tinerilor în timp ce fiecare își exprima experiențele și emoțiile trăite ca o binecuvântare din partea lui Dumnezeu, care cu harurile Sale a atins inimile lor. Și-au propus să trăiască cât mai intens și concret această perioadă specială din anul liturgic cu caracteristicele ei; post (practicând anumite exerciții de renunțare pentru a deveni mai liberi și mai stăpâni pe voința lor), pomană (făcând mai mult în ceea ce privește dragostea față de aproapele) și rugăciune (intensificând rugăciunea, întâlnirea cu Dumnezeu) și cu dorința de a ne revedea pentru a ne ruga împreună Calea Sfintei Cruci.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate harurile primite și fraților carmeliți pentru ospitalitatea oferită.

Familia Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 martie: Luncani: Zi de reculegere pentru tineri cu Familia Iubirii Milostive


 

lecturi: 474.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat