Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Cercetașii sărbătoresc Ziua Mamei

Ziua de duminică, 3 martie 2019, a reprezentat data în care fiecare cercetaș, indiferent de ramura din care face parte, a avut posibilitatea să-și arate recunoștința față de persoana care a fost mereu alături de el în orice seara când își făcea rucsacul pentru "camp", în orice moment când pregătea pachețelul pentru ieșirea în natură, pentru fiecare clipă de sprijin din "hike"-ul vieții noastre, și anume, față de mama. Cercetașii Centrului Local "Adormirea Maicii Domnului" Pildești, au organizat, pentru a 25-a oară, un spectacol prin care au încercat să transpună mulțumirea pe care le-o poartă în suflet mamelor, cele care îi susțin și îi ajută în orice situație s-ar afla.

Spectacol a început cu un moment spiritual, în care au fost înălțate intenții către Creatorul mamelor, cel care le-a trimis pe pământ pentru a ne îndruma în călătoria vieții noastre. Apoi, pe parcursul întregului spectacol fiecare ramură de vârstă a încercat, prin momentele pe care le-a creat, să transpună emoțiile și bucuria pe care o aduce ziua de 8 martie, trecând astfel prin toate stările necesare unui moment de succes: râsete, cântece, dansuri și scenete care mai de care mai expresive.

Totodată, în cadrul spectacolului, au fost citite zece scrisori adresate mamelor, realizate de copii de la ramura cea mai mică de vârstă, între 7 și 10 ani, lupișorii. Aceștia și-au așternut pe hârtie gândurile către mamele lor, punând în fiecare cuvânt o bucățică din sufletul lor. Dintre toate, numai zece au fost citite pe parcursul spectacolului, iar mamele din sală au votat scrisoarea care a reușit să le facă inimile să bată cel mai puternic. Scrisoarea câștigătoare a fost scrisă de Maya Mîrț, care, luându-și mama de mână, a urcat cu ea pe scenă pentru a fi desemnată Mama Anului 2019. Mama ei, Mihaela Mîrț, a fost profund emoționată, bucurându-se de scrisoarea realizată de fetița ei:

Draga mea mămică,

Te-am ajutat mami, la treabă. Am măturat puțin în locul tău. Ești frumoasă, mami, știi? Te iubesc că tu m-ajuți. Ești frumoasă, mami! Eu și surioara mea am făcut curat pe jos în camera noastră.

Îmi place foarte mult părul tău negru, ochișorii tăi căprui ca ai mei, dar cel mai mult îmi place când ai ruj pe buze.

Mami, îți mulțumesc că ești mereu alături de noi, chiar și când ne rugăm, că dormi cu noi și ne protejezi, că ne faci cea mai bună mâncare, că te joci cu mine și surioara mea și că ne ajuți să terminăm puzzle-urile.

Mă ierți, mami, că nu te-am ascultat mereu?

Mămica mea, eu cred că ești cea mai bună. Îți mulțumesc că m-ai învățat poezii și când o să cresc nu vreau să fiu un pui de rândunică care să nu-ți aducă un bob.

Te iubesc mult de tot, mami!

Cu drag, fiica ta, Maya.

Așadar, momentul artistic dedicat mamelor noastre și-a atins din plin scopul, iar pentru aceasta aducem mulțumire tuturor colaboratorilor noștri, precum și Primăriei Cordun, pentru sprijinul acordat. De asemenea, mulțumim micilor artiști din Grădiniță Surorilor "Maestre Pie Venerini" și doamnei Alina Mîrț.

Ne bucurăm că am reușit să așezăm pe chipul fiecărei mame un zâmbet de bucurie, fiind siguri că iubirea și mulțumirea noastră au ajuns până la inimile lor.

Gabriela-Alexandra Mărtinaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 martie: Pildești: Cercetașii sărbătoresc Ziua Mamei


 

lecturi: 798.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat