Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Diversitate în acțiune și unitate în slujire

Miercuri, 13 februarie 2019, a avut loc la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași ședința anuală a membrilor Secțiunii Social-Caritative din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Iași. Au fost prezenți reprezentanții a cinci organizații și al Oficiului Diecezan pentru Pastorația Sanitară.

Ședința a debutat cu o scurtă rugăciune, urmată de o discuție pe marginea unui text din documentul pontifical al papei Ioan Paul al II-lea din 1984, scrisoarea enciclică Sollicitudo rei socialis, care ne-a amintit că "iubirea de predilecție pentru cei săraci influențează viața fiecărui creștin în măsura în care acesta caută să imite viața lui Cristos" (nr. 42).

Scopul întâlnirii a fost dublu: în primul rând au fost prezentate rapoartele de activitate ale anului 2018 și în al doilea rând au fost evidențiate planurile de acțiune pentru anul în curs.

S-a simțit nevoia, ca și anul trecut, de a fixa câteva momente comune cu impact spiritual important pentru toți membrii instituțiilor cu profil social-caritativ. În acest sens au fost stabilite datele pentru programul de reculegere în timpul Postului Mare și în timpul Adventului, dar și posibilitatea de participare la un program de exerciții spirituale de trei zile în perioada 21-23 iunie 2019.

Un eveniment comun care antrenează pe toți membrii secțiunii va fi pelerinajul cu bolnavi și vârstnici de la Cacica, în jurul datei comemorării apariției sfintei Fecioare la Fatima (13 mai), când se va celebra Ziua Mondială a Bolnavilor la nivel diecezan.

Pentru a marca și a trăi cât mai mulți creștini și într-un mod cât mai intens Ziua Mondială a Săracilor care va fi la 17 noiembrie 2019, în duminica a 33-a de peste an, a fost agreată ideea de a se promova și încuraja inițiativele concrete, specifice la nivelul fiecărei comunități parohiale.

Toți cei prezenți au apreciat importanța unei astfel de întâlniri care oferă mai ales un prilej de împărtășire a experiențelor diferite de pe vastul teren social, cu bucuriile, dar și umbrele de tristețe și suferință întâlnite în oamenii de lângă noi. Ne-am alimentat cu ferma convingere că în toate situațiile reale care ne apar în față este prezent Dumnezeu cu harul său care ne vorbește și face să crească împărăția sa prin orice persoană pe care o cuprinde în infinita rețea a iubirii sale.

Pr. Egidiu Condac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 februarie: Caritas Iași: Diversitate în acțiune și unitate în slujire


 

lecturi: 1116.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat