Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Videomesaj adresat participanților la VIII World Government Summit (10 februarie 2019)

Dragi prieteni, Al Salamù Alaikum / Pacea să fie cu voi!

Doresc să vă salut și să vă urez spor la lucru. Port în inimă vizita pe care tocmai am făcut-o în Emiratele Arabe Unite și primirea călduroasă pe care am primit-o. Am întâlnit o țară modernă, care privește la viitor, fără a uita rădăcinile. O țară unde se încearcă să se transforme în fapte și inițiative concrete cuvintele toleranță, fraternitate, respect reciproc, libertate. Am văzut că și în deșert florile răsar și cresc. Și m-am întors acasă cu speranța că atâtea deșerturi din lume pot să înflorească. Cred că este posibil acest lucru, dar numai dacă creștem împreună, unul alături de altul, cu deschidere și respect, disponibili să luăm asupra noastră problemele tuturor, care în satul global sunt problemele fiecăruia.

Mă gândesc la voi și la angajarea voastră din aceste zile, în care tratați teme fundamentale, între care provocările politicii, dezvoltarea economiei, tutelarea mediului, folosirea tehnologiilor. Vă urez ca întrebarea care este la baza reflecțiilor să nu fie atât care sunt cele mai bune oportunități de exploatat?, ci ce tip de lume vrem să construim împreună? Este o întrebare care ne face să lucrăm gândindu-ne mai mult la popoare și la persoane decât la capitaluri și la interesele economice; o întrebare care nu privește la ziua de mâine imediată ci la viitor, la responsabilitatea care apasă asupra noastră: a transmite această lume a noastră celui care va veni după noi, ferind-o de degradarea ambientală și, mai înainte, morală.

În realitate nu se poate vorbi de dezvoltare sustenabilă fără solidaritate (cf. Scrisoarea enciclică Laudato si', 159). Am putea chiar să spunem că binele, dacă nu este comun, nu este cu adevărat bine. Probabil că niciodată ca acum gândirea și acțiunea cer dialog adevărat cu celălalt, pentru că fără celălalt nu există viitor pentru mine. Vă urez, așadar, în activitățile voastre, să începeți de la fețele persoanelor, să observați strigătul popoarelor și al săracilor, să reflectați asupra întrebărilor copiilor.

Cu aceste gânduri vă mulțumesc și vă urez o muncă rodnică în slujba binelui comun și îi cer Domnului să binecuvânteze angajarea voastră pentru o lume mai dreaptă și mai prosperă pentru toți.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 380.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat