Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Misiuni populare

În perioada 31 ianuarie - 3 februarie s-au desfășurat misiuni populare în Parohia "Sfântul Mihail, Arhanghelul", zile în care am aprofundat cuvântul lui Dumnezeu. Predicatorul acestor misiuni populare a fost părintele Isidor Dâscă, decan de Bacău și paroh al comunității romano-catolice "Sfinții Petru și Paul" din Bacău.

La deschiderea acestor zile pline de har ni s-a recomandat să părăsim furtunile vieții și să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, să ne analizăm și să ne spălăm sufletele. Sufletul este un pământ fertil în care Dumnezeu a plantat o sămânță pe care noi trebuie să o îngrijim pentru a crește frumos.

Continuând, părintele a subliniat faptul că păcatul ne face să pierdem totul; îl pierdem pe Isus din noi și îl rănim pe Dumnezeu. Pentru ca sămânța să crească, trebuie să eliminăm buruienile ce o înconjoară. În cadrul primei teme, părintele a punctat principalele și actualele buruieni din jurul nostru: înjurătura, hoția, beția și avortul.

Cea de-a doua temă a fost sfânta Spovadă. Părintele a luat fiecare dintre cele cinci condiții care se cer pentru a face o Spovadă bună, încercând să ne facă să înțelegem importanța respectării lor și, de asemenea, rolul sfintei Spovezi în viața creștinilor.

Credința a fost tema din ultima seară a misiunilor. Ea este cea mai valoroasă comoară fără de care nu putem trăi. Credința este cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu omenirii. Trebuie să credem ce ne învață sfânta Biserică pentru a nu ceda în fața păcatului. Cel care are credință nu va fi doborât niciodată.

În încheiere părintele a vorbit despre sfânta Liturghie, centrul sacramentelor și învățăturilor Bisericii. Fiecare sacrificiu pe care îl facem pentru a participa la sfânta Liturghie vine cu binecuvântări nenumărate.

Misiunile s-au încheiat cu o sfântă Liturghie solemnă, iar la final s-a recitat rugăciunea pentru obținerea indulgenței plenare. Părintele paroh a ținut să mulțumească bunului Dumnezeu și preacuratei Fecioare Maria, părinților vicari, preoților care ne-au ajutat la spovezi, și nu în ultimul rând părintelui predicator, Isidor Dâscă, care prin stilul său caracteristic a reușit să miște inimile și sufletele noastre.

Alma-Mariana Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 ianuarie - 2 februarie: Săbăoani: Misiuni populare


 

lecturi: 1130.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat