Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Încalță un copil" - acțiune caritabilă în Asociația Kolping Moldova

"Numai oamenii buni pot face timpurile mai bune", spunea Adolph Kolping. Sub impulsul acestei încurajări și al exemplului fericitului Kolping, care a dat piept cu realitatea timpurilor în care a trăit, începând ca ucenic al unui cizmar, s-a concretizat acțiunea caritabilă "Încalță un copil", desfășurată în comunitățile din Oituz și Ploscuțeni, pe perioada Adventului 2018, iar încălțămintea a fost oferită în săptămâna dinaintea Crăciunului.

Acțiunea a constat în amenajarea de către voluntari a unei cutii (instalată în diferite locuri publice) unde fiecare persoană sau familie a fost invitată să doneze încălțăminte pentru copii (în condiții bune pentru purtat), urmând ca la sfârșitul acțiunii, copiii din familii nevoiașe să primească această încălțăminte. Nu a fost o acțiune ușoară deoarece a necesitat identificarea familiilor, a copiilor acestora, a numărului corespunzător la încălțăminte și confecționat un pachet personalizat pentru fiecare copil.

Familia Kolping Ploscuțeni

"Oamenii buni" au dorit să facă "timpurile mai bune" pentru cei care aveau nevoie de o mână de ajutor în preajma sărbătorilor. Încălțămintea donată a fost adunată într-o cutie ce a putut fi găsită în magazinul Kolping din comunitate și în sâmbăta dinaintea Crăciunului a fost distribuită copiilor din familiile care aveau nevoie de acest sprijin, împreună cu câteva hăinuțe donate tot de cei din comunitate și, bineînțeles, dulciuri.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, într-un fel sau altul, în acțiunea noastră: donatorilor, voluntarilor și familiilor care ne-au primit!

Familia Kolping Oituz

Cutia pentru colectarea încălțămintei a fost prezentă în perioada Adventului în mai multe locații din Oituz: în fața Centrului Kolping, la școlile din localitate, primărie, biserica romano-catolică, magazinul central. Tinerii voluntari Kolping împreună cu învățătorii și educatorii din cele două școli au identificat copiii care aveau nevoie de aceste încălțări și au pregătit pachete personalizate conținând ghetuțe și dulciuri.

Au fost colectate peste 300 de perechi de încălțăminte, iar acțiunea de donare a avut loc în cadrul fiecărei școli. Pachete personalizate au mai primit și copiii din Asociația "Maria Montini Lavezzari" coordonată de Surorile Benedictine.

E ușor să facem un bine, cât de mic, atunci când ne deschidem inima și privim în jurul nostru, atunci când reușim să ne golim de preaplinul Eu lăsând loc zâmbetului ce se așază pe chipul fiecăruia dintre noi, atunci când dăruim sau primim fie și numai un strop de iubire.

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: "Încalță un copil" - acțiune caritabilă în Asociația Kolping Moldova

* * *


 

lecturi: 821.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat