Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sărbătoarea Nașterii Domnului 2018 în comunitatea românilor din Ladispoli și Cesano

Comunitatea romanilor din Ladispoli și Cesano a intrat în spiritul sărbătorii Nașterii Domnului printr-un concert de colinde și prin tradițională scenetă de Crăciun. Momentele au fost pregătite cu multă pasiune de membrii corului "Sfânta Cecilia" din Ladispoli, coordonat de doamna Adriana Susanu, și membrii corului din Cesano, coordonat de sr. Daniela Balint și doamna Lidia Susanu. Copiii au fost pregătiți pentru scenetă de cateheții din parohie, Tatiana Pleșcan și Claudina Hădăr, care au lucrat cu multă migală la interpretarea rolurilor în limba română.

Ne-am bucurat apoi că sărbătoarea a fost introdusă de un Triduum unde sfintele Liturghii cu predici tematice și cântarea novenei de Crăciun să ne ajute la pregătirea sărbătorii. Sfintele Liturghii din noaptea și zilele de Crăciun au fost momente de profundă trăire spirituală unde credincioșii și-au exprimat bucuria de a participa la celebrările în limba română care să-i apropie de spiritul Crăciunului de acasă.

Pentru a participa la sfânta Liturghie în limba română unii au venit cu mașina de la distanțe mari călătorind până la o oră și treizeci de minute.

Prezența la sfânta Liturghie a lui Moș Crăciun a stârnit un viu interes în rândul copiilor cu darurile sale de la sfârșitul sfintei Liturghii. Sacramentul Spovezii, participarea în număr mare la sfânta Împărtășanie și cântările în limba română au făcut ca Pruncul Isus să fie însoțit de dragostea celor prezenți.

Ne-am bucurat să fie împreună cu noi în toată această perioadă pr. Ionuț Imbrișcă de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, care ne-a ajutat la celebrările liturgice.

În noaptea de Crăciun un copil din parohia noastră, Rafael Dumea, a făcut parte din grupul copiilor din diferite continente care l-au însoțit pe papa Francisc la așezarea pruncului Isus în presepiul de la intrarea în bazilica "Sfântul Petru", primind binecuvântarea din partea Sfântului Părinte.

Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra comunității noastre cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului. Mă rog că Sfânta Familie de la Nazaret să reverse haruri îmbelșugate atât familiilor din comunitatea noastră, cât și în familiile din întreaga lume. Sărbători binecuvântate și la mulți ani!

Adriana Susanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Sărbătoarea Nașterii Domnului 2018 în comunitatea românilor din Ladispoli și Cesano

* * *

"«De ce m-au ales pe mine, mami?» Cine a fost copilul român binecuvântat de papa Francisc la slujba de Crăciun". Articol despre Rafael Dumea în ziarul "Monitorul de Făgăraș", 26 decembrie 2018


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat