Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Poveste de Crăciun

A fost odată ca niciodată... așa încep poveștile pe care cu toții le cunoaștem și de care poate, unii dintre noi, încă ne bucurăm. Povestea de care vorbește titlul de mai sus însă nu se sfârșește cu nicio încălecare de șa, ca în poveștile clasice, și nici uitării nu poate fi dată, mai ales de omul credincios. Aceasta deoarece povestirea la care fac referință nu seamănă deloc cu celelalte povești, dar mai ales pentru faptul că realitatea incontestabilă pe care o prezintă de mai bine de 2000 de ani este pe cât de adevărată pe atât de importantă pentru întreaga creștinătate. Ce este și mai frumos este faptul că poate fi povestită în fiecare iarnă și nu plictisește pe nimeni, dimpotrivă repovestirea ei aduce multă bucurie. Peste toate acestea, fără ea nu ar fi existat Crăciunul, iar fără Crăciun cu siguranță omenirea ar fi fost mult prea tristă. De aceea, dacă dorim cu adevărat să sărbătorim Crăciunul, care iată că deja ne bate la ușă, trebuie să ne amintim de Naștere a lui Isus, căci el a fost, este și va rămâne adevăratul sărbătorit al Crăciunului.

Ca în fiecare an și noi cei din Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani am dorit să readucem în atenția tuturor adevărata semnificație a Crăciunul. Așa se face că toți cei 70 de preșcolari, îndrumați de educatoare, au participat joi, 20 decembrie 2018, la serbarea denumită generic "Poveste de Crăciun". Într-un cadrul ambiental extrem de primitor și frumos amenajat, în fața unui public numeros copiii au făcut ca pentru câteva momente Betleemul să poposească în grădinița noastră. Printr-o povestire foarte frumoasă copiii au pus în scenă, cu multe emoții dar și multă pricepere, întreaga istorisire a Nașterii lui Isus. Personaje au fost nimeni alții decât ei, luând înfățișările Mariei și a lui Iosif, a îngerilor, a magilor și a păstorașilor. Ne-a sprijinit și Zâna Iarna, care anul acesta a fost darnică presărând steluțe și fulgii, din care s-au construit oameni de zăpadă și care la un moment dat au prin viață. Întregul program a fost presărat cu cântece și dansuri prin care copiii au reușit să aducă pe chipurile tuturor celor prezenți multe zâmbete dar mai ales admirație. Ne-am bucurat să cântăm împreună, așa cum se cântă de mulți ani, că ... astăzi s-a născut Cristos. Bucuria tuturor copiilor a fost și mai mare în momentul în care bătrânul Moș Crăciun a ajuns spre final în grădinița noastre răsplătindu-i pe toți cu daruri pentru frumoasele momente prezentate pe parcursul serbării dar mai ales pentru faptul că ei știu că la Crăciun sărbătorim în primul rând nașterea lui Isus.

Această veste minunată a nașterii lui Isus a fost prevestită de către copii și cu o zi înainte prin colindele frumoase prezentate părinților, motiv pentru care au fost răsplătiți cu mere și colăcei. În aceeași zi, demn de menționat este faptul că și anul acesta, prin grija și atenția pr. Iosif Antoci care activează în biserica parohială "Maria Schnee" din orașul austriac Wiener Neudorf, copiii grădiniței noastre au beneficiat de daruri constând în mănuși și dulciuri, motiv pentru care suntem recunoscători și îi mulțumim.

Mulțumiri și urări de bine aducem în final și părinților ai căror copii își petrec cu bucurie anii cei mai frumoși în grădinița noastră. Dorim tuturor sărbători binecuvântate cu pace, liniște și sănătate!

Să nu uităm că darurile cele mai prețioase se află în inimile noastre și în oamenii din jurul nostru. Dacă nu vom avea Crăciunul în suflet nu îl vom găsi nici sub bradul împodobit.

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Săbăoani: Poveste de Crăciun


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat