Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Lectio divina despre Ioan Botezătorul cu persoanele consacrate

Duminică, 16 decembrie 2018, la ora 14.00, persoanele consacrate din zona Roman s-au întâlnit la Institutul Teologic Franciscan pentru Lectio divina sub îndrumarea pr. Mihai Afrențoae. Fragmentul propus pentru meditare a fost cel despre Ioan Botezătorul relatat în Lc 3,1-18.

Ioan Botezătorul îi îndeamnă pe ascultătorii săi să pregătească calea Domnului. Prin meditația prezentată, părintele ne-a reamintit că și noi, persoanele consacrate, suntem chemate să urmăm o anumită cale în viață, având la dispoziție două moduri de a ne comporta: să alegem calea cea bună sau să alegem o cale greșită. Calea cea bună constă în a practica dreptatea și în a fi fideli adevărului, mergând pe urmele trasate de Dumnezeu, prin profeți sau prin persoanele pe care le-a trimis în lume tocmai pentru acest scop. Dacă noi suntem dispuși să urmăm această cale, Dumnezeu însuși ne va veni în ajutor și ne va arăta calea.

Pentru a pregăti Calea Domnului, și nu calea personală, părintele ne-a reamintit ceea ce ne învață profetul Ieremia: "Poporul meu m-a uitat și aduce tămâie idolilor; s-a abătut de la căile lui, a părăsit vechile cărări și a apucat pe cărări și drumuri strâmbe, greșite" (Ier 18,15). Deci, idolatria este cea care trebuie îndepărtată, doar așa vom putea merge cu încrede pe drumul pregătit de Domnul pentru fiecare.

Pentru a interioriza ceea ce am ascultat părintele ne-a propus câteva întrebări ajutătoare: Unde mi-ar plăcea să fiu când Cuvântului Domnului vine către mine: în palatele celor care ne conduc civil sau religios lumea? În deșert? În locul unde Domnul m-a trimis prin obediență? Reprezintă Cuvântul ceva care îmi umple inima, care mă hrănește sau este ceva străin pentru mine? Ne lăsăm provocați de Cuvânt și ne asemănăm cu mulțimile care se întrebau ce trebuie să facă? Pe ce cale vrem să mergem în timpul Adventului?

După un timp de meditație personală a urmat momentul împărtășirii în care fiecare a exprimat gândul său spiritual.

Mulțumim Domnului pentru acest moment de comuniune și îmbogățire spirituală.

Sr. Alina Rîtan, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 decembrie: Roman: Lectio divina despre Ioan Botezătorul cu persoanele consacrate


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat