Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concertul caritabil "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun"

Un grup de colindători format din angajați și voluntari ai Centrului Diecezan Caritas Iași au susținut un concert de colinde caritabil intitulat Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun, duminică, 16 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași.

Evenimentul a fost prezentat de colega noastră Mihaela Condac, căreia îi mulțumim pentru implicarea la fiecare acțiune organizată. Credincioșii prezenți au putut audia un repertoriu bogat de colinde: "Iar e Crăciun" (solo Bianca Dogariu), "Din cer senin", "Altfel de colind", "Colindul colindelor", "Să mergem toți", "Anul nou cu bucurie", "Ninge iar, ninge iar", "Jingle Bells" (solo Adilia Chiriac), "Îngerii-n a noastre plaiuri", "La mulți ani cu sănătate".

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Petru Gherghel, episcop de Iași, și de pr. Egidiu Condac, director general al Centrului Diecezan Caritas Iași, care ne-au făcut să conștientizăm importanța solidarității față de bunicii singuri ale căror suflete de copii nu au încetat să îl aștepte pe Moș Crăciun.

Puternic motivante sunt cuvintele papei Francisc rostite în Piața "Sfântul Petru" în anul 2014 cu ocazia Zilei Persoanelor în Vârstă: "Bătrânețea, în mod deosebit, este un timp de har, în care Domnul ne reînnoiește chemarea sa: ne cheamă să păstrăm și să transmitem credința, ne cheamă să ne rugăm, în special să mijlocim; ne cheamă să fim aproape de cel care are nevoie... Bătrânii, bunicii au o capacitate de a înțelege situațiile mai dificile: o mare capacitate! Și atunci când se roagă pentru aceste situații, rugăciunea lor este tare, este puternică!"

Fondurile colectate (3.000 lei) vor fi utilizate pentru: oferirea de bunuri și cadouri celor 60 de vârstnici singuri imobilizați la pat din cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și susținerea serviciilor de asistență socială și îngrijire socio-medicală. De asemenea, participanții la concert au oferit pachete cu alimente care le vor fi foarte utile bătrâneilor pentru masa de Crăciun.

Celor 60 de bunici le asigurăm servicii sociale și medicale la domiciliu, îi sprijinim în efectuarea cumpărăturilor și a altor activități zilnice, le oferim suport, consiliere și îi implicăm în diferite activități recreative și de socializare.

Aducem mulțumiri deosebite Excelenței Sale Petru Gherghel, episcop de Iași, părintelui paroh Petru Sescu, tuturor participanților, membrilor corului nostru dirijat de solista Andreea Miler și tuturor celor care ne-au ajutat să concretizăm cauza noastră. Cu ajutorul acestora, putem oferi un mic suport bunicilor care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor. Acum, în pragul Sărbătorii Nașterii Domnului, ne dorim să le oferim bucurie, speranță și căldură în suflete, voie bună și momente de bucurie celor încercați de greutățile vieții.

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 decembrie: Iași: Concertul caritabil "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun"


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat