Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: La 50 de ani de slujire a lui Dumnezeu și a aproapelui

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, în sărbătoarea Neprihănita Zămislire, comunitatea romano-catolică din Dărmănești a trăit un moment special de sărbătoare: sora Maria Fabiola a lui Isus (sora Buni după cum o numesc cei care o cunosc) a celebrat 50 de ani de viață consacrată.

La Liturghia solemnă, prezidată de pr. Augustin Folner, OCarm, în cadrul cărei sora a reînnoit profesiunea călugărească, biserica s-a umplut cu credincioși din comunitate, dar și diferiți oaspeți din diferite comunități călugărești, cât și laici din alte localități pe unde sora a lucrat.

Compostella Maria Luisa s-a născut la 2 iulie 1948 în Castello di Godego (Treviso), Italia. A plecat din satul natal la vârsta de 17 ani și a făcut profesiunea călugărească la 31 mai 1968, zi dedicată sanctuarului marian Madona de la Crocetta, din localitate natală, luând numele de sora Maria Fabiola a lui Isus. Astfel a intrat în mănăstirea "Surorile Carmelite ale sfintei Tereza" din Torino.

După ce și-a completat studiile la Roma și Torino, a primit diploma de asistentă medicală șefă. Începând cu anul 1974 și până în anul 2000 a lucrat în diferite spitale din Italia.

La 7 octombrie 2000, împreună cu surorile comunității și părinții carmeliți, a deschis o opera misionară în Romania, la București, în Parohia "Sfântul Anton de Padova".

În sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria de pe muntele Carmel, din 16 iulie, a anului 2005, împreună cu surorile din același ordin, a deschis mănăstirea "Sfântul Iosif" a Surorilor Carmelite ale Sfintei Tereza. Această mănăstire funcționează în cadrul Parohiei "Inima Preasfântă a lui Isus" din Dărmănești. Aici surorile se îngrijesc de copii, ajutându-i la teme după școală, și în diferite alte nevoi. Ele se îngrijesc și de bolnavi, în colaborare cu medicii de familie. Munca surorilor se bucură de aprecierea și recunoștința locuitorilor întregii comunități, indiferent de confesiune.

Momentan, alături de sora Fabiola, în mănăstire lucrează alte două surori: sora Elise (din Madagascar) și sora Jesuina (din Italia).

"Mulțumesc lui Dumnezeu pentru un dar așa mare și minunat, pentru că el m-a ales din voința și milostivirea sa; pentru că el nu s-a uitat la capacitățile și meritele mele, ci m-a ales numai pentru că el, după cum scria sfânta Tereza a Pruncului Isus, «el este numai iubire și milostivire». Iar eu, pentru anii care mi-au mai rămas, vreau să spun din toată inima, după exemplul sfintei Fecioare Maria: «Sufletul meu îl preamărește pe Domnul». Sunt recunoscătoare pentru bunăvoința și ajutorul primit din partea surorilor și a acestei comunități din Parohia Romano-Catolică Dărmănești", a spus sora Fabiola.

Pr. Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Dărmănești: La 50 de ani de slujire a lui Dumnezeu și a aproapelui


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat