Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Transmisiuni de Centenar

Cu ocazia Centenarului Marii Unirii, la 1 decembrie 2018, din studioul Radio Maria din Iași s-a transmis în direct o ediție specială. Emisiunea a fost transmisă în direct de la ora 14.00, timp de o oră, fiind realizată de pr. Adrian Blăjuță. În studioul Radio Maria din Iași, a fost alături pr. Fabian Doboș, director coordonator al Departamentului de Cercetare Istorică din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Au intervenit în cadrul emisiunii, prin telefon, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor romano-catolici din Roma, și pr. Cornel Cadar, purtător de cuvânt al Episcopiei de Iași.

Înregistrarea emisiunii speciale de Centenar:

* * *

În aceeași zi, 1 decembrie 2018, Studioul din Iași al Televiziunii Române, în cadrul emisiunii "Lumina creștinului", a transmis ediția "Despre Centenarul Marii Uniri". În această a 99-a ediție a emisiunii "Lumina creștinului", au fost invitați în studio pr. dr. Fabian Doboș și dr. Dănuț Doboș, ambii de la Departamentul de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Moderatorul emisiunii este pr. Cornel Cadar, realizator: Carmen Olaru.

Înregistrarea emisiunii:

* * *

Prin intermediul Studioului din Iași al Televiziunii Române, au fost transmise și manifestările organizate cu ocazia Centenarului Marii Unirii. Printre acestea, au fost transmise și rugăciunile conduse de PS Petru Gherghel împreună cu un grup de preoți de la Episcopia din Iași, dar și cuvântarea PS Petru Gherghel adresată cu această ocazie.

Înregistrarea acestor momente poate fi urmărită aici:

* * *

În seara zilei de 1 decembrie, de la ora 18.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași s-a celebrat sfânta Liturghie cu requiem solemn, în ziua Centenarului Marii Uniri, pentru România și pentru eroii patriei căzuți la datorie în anii 1916-1919. Liturghia a fost celebrată PS Petru Gherghel, iar pr. Cornel Cadar a rostit predica la această Liturghie. Au fost prezenți și PS Aurel Percă, pr. Cristian Diac și pr. Adrian Blăjuță, persoane consacrate și mulți credincioși laici. Această Liturghie a fost transmisă la Radio Maria și prin internet, prin intermediul sistemului audio-video al catedralei ieșene.

Înregistrarea acestei Liturghii poate fi urmărită aici:

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat