Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zilele familiei la Lleida

În perioada 29 noiembrie - 2 decembrie 2018 au avut loc la Lleida, în Spania, Zilele Familiei, avându-i ca invitați pe părintele Felician Tiba și psihologul Genoveva Burcă, veniți special din țară pentru această inițiativă.

Nu puteam începe Adventul într-un mod mai potrivit decât acesta, meditând la familie, întorcând privirea spre originea și sensul acesteia, încercând în mod sincer, prin meditațiile propuse, să înțelegem ce merge bine în familia noastră și ce putem îmbunătăți, sau prin ce căi putem face ca familiile noastre să fie, într-adevăr, prezențe vii ale lui Dumnezeu prin iubire.

Meditațiile părintelui Felician s-au desfășurat în jurul unei teme esențiale: viața este un dar făcut din iubire, iar familia este prezența în lume a lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat din iubire și ne-a trimis pe pământ să ne iubim.

Prin intervențiile sale, atât comunitare cât și individuale, psihologul Genoveva Burcă a explicat, în baza formării și a experienței sale, cum se pot depăși impasurile în care ne putem bloca în relațiile noastre, fie de familie, fie de grup, de comunitate.

Au fost zile intense, în care fiecare dintre noi a avut ocazia să se oprească din iureșul cotidian și să privească în interiorul lui, pentru a redescoperi rolul esențial al vieții lui, acolo unde trăiește, dar în mod special în familie.

Uneori, o privire din afară ajută să vedem și să înțelegem mai bine lucrurile. Le mulțumim invitaților noștri pentru această perspectivă, dar și pentru cazuisticile prezentate, din care avem multe de învățat. Cuvintele lor au fost semănate, în mod sigur vor încolți și vor aduce roade în multe suflete și case din comunitatea noastră.

De aici, din Lleida, dorim tuturor un Advent binecuvântat, plin de speranță și iubire!

Florentina Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 noiembrie - 2 decembrie: Zilele familiei la Lleida


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat