Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Curs de formare a formatorilor în doctrina socială a Bisericii, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis

În perioada 26-28 noiembrie 2018 s-a desfășurat primul modul al unui curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania.

Cursul a fost susținut de experți din Germania: Mons. dr. prof. Peter Schallenberg, director KSZ, dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ și mag. Theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ. Formatorii au abordat următoarele teme: "Justiție / Dreptate și iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică", "Angajamentul personal și social: Iubirea în acțiune", "Etica Doctrinei Sociale Catolice", "Ecologia umana: justiția socială și față de mediu. Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuții si analize pe text în grupuri au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus și lucrarea DOCAT.

La curs au participat reprezentanți ai asociațiilor Caritas diecezane/eparhiale din țară, Kolping Romania, Acțiunea Catolică și Serviciul Maltez de Ajutor, precum și un reprezentant al Conferinței Episcopilor din România și unul de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București. Cursul a avut loc la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov).

Acest modul de formare este primul dintr-o serie de patru și reprezintă una din componentele proiectului FOCUS - Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din România implicați în activități socio-caritabile, implementat în perioada 1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2020.

Doina Crângașu,
director executiv
Confederația Caritas România


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat