Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Centrul Diecezan Caritas Iași: Invitație la concertul caritabil "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun!"

Centrul Diecezan Caritas Iași organizează concertul caritabil "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun!", duminică, 16 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, în Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Recitalul muzical va fi susținut de artistele canto clasic Andreea și Maria Miler, acompaniate de un cor format din voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași, ce vor interpreta colinde menite să ne insufle magia sărbătorilor.

Duminică, 16 decembrie 2018, vă invităm la concertul caritabil dedicat vârstnicilor singuri: "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun!"

Bucuria Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos este un prilej de veselie pentru cei mai mulți dintre noi. Așteptăm cu nerăbdare să petrecem timp cu familiile noastre, să ne bucurăm împreună de masa de Crăciun, să despachetăm cadourile și să depănăm amintiri alături de cei dragi. Din nefericire, sunt persoane pentru care Crăciunul este perioada anului când simt mai tare ca oricând singurătatea și neajunsurile materiale.

În acest scop, Centrul Diecezan Caritas Iași organizează concertul caritabil "Și bunicii îl așteaptă pe Moș Crăciun!", eveniment filantropic cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care ne invită să ne implicăm și să fim mai aproape de bunicii uitați și singuri ale căror suflete de copii nu au încetat să îl aștepte pe Moș Crăciun.

Evenimentul va avea loc duminică, 16 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, la Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Recitalul muzical va fi susținut de artistele canto clasic Andreea și Maria Miler, acompaniate de un cor format din voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași, ce vor interpreta colinde menite să ne insufle magia sărbătorilor.

Cu sensibilitate și stăruință ne dorim să le oferim bucurie, speranță și căldură în suflete, iar spiritul Crăciunului să le umple casele. Toate fondurile colectate vor fi utilizate pentru: oferirea de bunuri și cadouri celor 60 de vârstnici singuri imobilizați la pat din cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și susținerea serviciilor de asistență socială și îngrijire socio-medicală la domiciliu.

Astfel, îndemnăm publicul și toți credincioșii spre solidaritate, ca pentru o zi să devină spiridușii Moșului și să le ofere un mic suport acestor bunici care au mare nevoie de atenția și iubirea noastră. Prin organizarea acestui eveniment ne dorim să aducem voie bună și izvor de bucurie celor încercați de greutățile vieții.

Când clipele fericite sunt împărtășite cu ceilalți, se înmulțesc.
Fii alături de un bunic singur, împarte bucuria ta,
Și oferind primești mai mult decât poți da!

Centrul Diecezan Caritas Iași este o asociație de utilitate publică, non-profit, de tip umanitar care din anul 1990 acționează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Asociația Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare și devotament nevoilor cu care se confruntă societatea. Centrul Diecezan Caritas Iași este unul dintre cei zece membri ai Confederației Caritas România, care la rândul său este membră a organizației Caritas Internationalis. Are următoarele domenii de activitate: Domeniul Copii, Tineri, Familii, Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități și Programul de Intervenții în Situații de Urgență și Calamități Naturale.

Petronela Maftei


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat