Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Copiii, o comoară pentru viitor

Colaborarea foarte bună dintre Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin Asociația caritativă "Sfântul Vincențiu de Paul" și doamna învățătoare Marilena Bișog, coordonatoare SNAC la Școala "Otilia Cazimir" Iași, a facilitat ajutorarea multor familii prin programul "Săptămâna legumelor și fructelor donate".

Campania națională socială "Săptămâna legumelor și fructelor donate" a avut drept scop să sensibilizeze elevii, părinții și profesorii din unitățile de învățământ ieșean cu privire la situația dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. S-a avut în vedere formarea și dezvoltarea competențelor în domeniul educației pentru voluntariat în rândul copiilor, în vederea conștientizării și exercitării cetățeniei active. Prin implicarea, după puterile lor, în activități de voluntariat, li se dezvoltă responsabilitatea și sensibilitatea față de semenii lor, stima de sine și devotamentul față de ideile civice.

Receptivi și disponibili, voluntarii din Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul", precum și simpatizanții, s-au mobilizat și, împreună, au identificat persoanele aflate în dificultate și au reușit să distribuie pachetele la un număr de 29 familii. Produsele au ajuns într-un timp scurt și în condiții foarte bune. Acțiunea s-a desfășurat în zilele de 21 și 22 noiembrie 2018.

Bucuria beneficiarilor a fost foarte mare, iar zâmbetul și gândul bun s-au îndreptat spre binefăcătorii lor. Am trăit bucuria odată cu ei și am făcut împreună o rugăciune pentru toți cei care ne-au oferit această posibilitate. Ochii se umezesc atunci când participi la surpriza primită de copii nevoiași, când au desfăcut pachetul au descoperit în el exact ceea ce aveau ei nevoie. Au fost expresii de genul: "De unde mă cunoaște fetița X, de mi-a oferit atâtea daruri". Pentru noi, cei care am fost prelungirea mâinii de ajutor oferite de acești copii minunați, au fost momente de bucurie deosebită.

Mulțumim conducerii școlii, copiilor, părinților, cadrelor didactice și tuturor persoanelor de bine de la această școală care au colaborat la realizarea programului "Săptămâna legumelor și fructelor donate".

Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul" din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-22 noiembrie: Iași: Copiii, o comoară pentru viitor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat