Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: "Un milion de stele" în cadrul centrelor de îngrijire la domiciliu teritoriale

Acțiunea de sensibilizare "Un milion de stele" s-a desfășurat duminică, 11 noiembrie 2018, și în alte 12 comunități, pe lângă acțiunea de la catedrala din Iași, fiind colectate fonduri pentru susținerea beneficiarilor Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu", program al Domeniului pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități, din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași. "Un milion de stele" este un eveniment ce reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate și ne vorbește despre forța iubirii creștine. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza comunitatea de a fi o lumină pentru ceilalți.

Membrii comunității sunt astfel îndemnați la un gest de solidaritate față de cei săraci, bolnavi sau marginalizați și de asemenea sunt chemați să fie purtători de lumină, să aprindă în suflet și în viața personală noua lumină a carității. În acest an, participanții au donat din puținul lor, fiind astfel alături de beneficiarii centrelor de îngrijire la domiciliu.

La Huși, evenimentul "Un milion de stele" s-a desfășurat în curtea bisericii "Sfântul Anton de Padova" și în curtea bisericii "Nașterea Sfintei Fecioare Maria". Cele două locații au devenit preț de câteva zeci de minute un centru al speranțelor pentru cei aflați în nevoie. Ceremonia de sfințire a lumânărilor a fost celebrată la biserica "Sfântul Anton de Padova" de către părintele Gabriel Sascău, iar la biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" de către părintele Liviu Brudaru. Suma colectată a fost de 1.030 de lei. (Asistent social coordonator, Ecaterina Ciobanu)

În comuna Faraoani, ceremonia de sfințire a lumânărilor a fost celebrată de părintele vicar Alexandru Roca, iar la Valea Mare de părintele paroh Iosif Dămătăr. La acest eveniment participanții au donat 900 de lei. Fiecare lumânare reprezintă lumina pe care fiecare dintre noi o poate oferi celorlalți, sub formă de speranță, compasiune, ajutor material. (Asistent medical, Roxana Ianoș)

La Hălăucești, ceremonia de sfințire a candelelor a fost celebrată de părintele paroh Ioan Ciuraru în cadrul sfintei Liturghii din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria". Cu ajutorul comunității am adunat suma de 1.911 lei. (Asistent medical, Cristina Reti)

În Iugani, acțiunea "Un milion de stele", aflată la ediția a VI-a în localitatea noastră, a avut un impact pozitiv asupra persoanelor din comunitate. Mulțumim tuturor celor care au participat la acest eveniment și celor care ne-au sprijinit în realizarea lui: părintele paroh Petru Blaj, părintele vicar Mihail Iacob, domnului primar Petre Antăluț, doamnei directoare Gabriela Ghercă, prezentatoarea evenimentului Bianca Dîm și nu în ultimul rând elevilor clasei a VII-a și grupului de elevi voluntari de la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" din Mircești. Participanții au donat suma de 1.397 lei. (Asistent social, Tatiana Andronache)

În comuna Pârgărești, evenimentul "Un Milion de stele" a debutat cu prezentarea acțiunii, urmată de ceremonialul de sfințire a lumânărilor, oficiat de părintele paroh Costel Țaranu la Satu Nou și de către pr. Benone Lucaci, la Nicorești. După sfânta Liturghie, doamna primar a luat cuvântul și i-a îndemnat pe cei prezenți să fie mai buni și nu doar să privească la problemele altora, ci să încerce să-i ajute. La organizarea acestei acțiuni s-au implicat și șapte voluntari. Donațiile primite cu această ocazie au fost în valoare de 740 la Satu Nou lei și la Nicorești de 453 lei. (Asistent social, Ieronim Alexă)

În Oțeleni, evenimentul s-a organizat la biserica "Sfânta Ana" și au participat aproximativ 170 persoane. Mulțumim părintelui paroh Isidor Gheorghieș care ne-a primit cu multă căldură, domnului Felician Gherăescu, primar al comunei Oțeleni, doamnei Alida Elena Iftime, director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, pentru ajutorul dat la organizarea evenimentului și, nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor prezenți. Personalul CID Oțeleni a pregătit pentru cei prezenți prăjituri. Participanții au donat și s-a strâns suma de 546 lei. (Asistent medical coordonator, Cătălina Chelaru)

În Tămășeni, evenimentul "Un milion de stele", aflat la prima ediție a fost primit cu bucurie de credincioșii localității. Părintele vicar Virgiliu Demșa-Crainicu a oficiat ceremonia de binecuvântare a lumânărilor, ceremonie la care au luat parte aproximativ un număr de 250 de credincioși. În organizarea evenimentului s-au implicat și tinerii din Acțiunea Catolică, parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină". Mulțumim tuturor participanților pentru generozitatea lor, s-au colectat 798 lei.

În comuna Sagna, evenimentul "Un milion de stele" s-a remarcat anul acesta, prin nota de solemnitate dată de procesiunea de la finalul sfintei Liturghii, organizată de părintele paroh Francisc Fărcășel, la care au participat cu multa dragoste toți credincioșii prezenți, aproximativ 100 de persoane. De asemenea, tineri voluntari din organizația parohială SCOUT au adus un aport în promovarea carității, prin implicarea în buna derulare a evenimentului. Mulțumim tuturor participanților pentru generozitatea de care au dat dovadă. S-au colectat 428 lei. (Asistent medical coordonator Andaraș Maricica)

În Săbăoani, evenimentul "Un milion de stele" a avut loc la Parohia "Sfântul Mihail", organizatori fiind angajații Centrului de Îngrijire la Domiciliu Săbăoani (Petronela Ciobanu - asistent social, Lăcrămioara Tălmăcel - asistent medical, Maricica Ciobanu - îngrijitor bătrâni) ajutați de șase tineri voluntari din Săbăoani. Ceremonialul de sfințire a lumânărilor a fost condus de către pr. Mădălin-Răzvan Iacob, care a adresat un mesaj de solidaritate față de cei aflați în nevoie. Cu ajutorul celor care au aprins o stea pentru comunitatea noastră am adunat suma de 1.682 lei. (Asistent social, Petronela Ciobanu)

La Suceava, acțiune de solidaritate s-a desfășurat la biserica "Sfântul Ioan Nepomuk". În cadrul evenimentului, angajații împreună cu voluntarii au format sigla Caritas realizată din candele, care mai apoi au fost sfințite de către părintele paroh Iosif Păuleț. Fiecare candelă aprinsă reprezintă speranța pentru o viață mai bună. Ceremonialul de sfințire a fost urmat de o procesiune, unde au participat toți cei prezenți. Fiecare persoană a primit candela solidarității. Cu acest prilej, am organizat și un stand cu produse hand-made realizate de angajații și voluntarii CID Suceava, astfel îndemnând publicul spre solidaritate, oferind un mic suport persoanelor aflate în dificultate. Evenimentul s-a încheiat cu un recital de muzică susținut de corul de copii al bisericii. Donațiile primite sunt în valoare de 2.118 lei. (Asistent social, Cătălina Popescu)

Mulțumim tinerilor, personalului centrelor de îngrijire la domiciliu, preoților și tuturor celor care din puținul lor au dăruit cu multă bucurie.

Laudă și mulțumire bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dăruit și pentru generozitatea tuturor. Domnul să vă binecuvânteze cu multe haruri!

Adriana-Mihaela Ianuș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 noiembrie: Caritas: "Un milion de stele" în cadrul centrelor de îngrijire la domiciliu teritoriale


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat