Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Videomesaj adresat tinerilor ca pregătire pentru a XXXIV-a Zi Mondială a Tineretului 2019 (Panama, 22-27 ianuarie 2019)

Dragi tineri,

Ne apropiem de Ziua Mondială a Tineretului care se va celebra în Panama în luna ianuarie și va avea ca temă răspunsul Fecioarei Maria la chemarea lui Dumnezeu: "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!" (Lc 1,38).

Cuvintele sale sunt un "da" curajos și generos. Da-ul celui care a înțeles secretul vocației: a ieși din noi înșine și a ne pune în slujba altora. Viața noastră găsește semnificație numai în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui.

Există mulți tineri, credincioși sau necredincios, care la sfârșitul unei perioade de studii arată dorința de a-i ajuta pe alții, de a face ceva pentru cei care suferă. Aceasta este forța tinerilor, forța voastră a tuturor, aceea care poate schimba lumea; aceasta este revoluția care poate înfrânge "puterile tari" de pe acest pământ: "revoluția" slujirii.

A ne pune în slujba aproapelui nu înseamnă numai a fi gata pentru acțiune; trebuie să ne punem în dialog cu Dumnezeu, în atitudine de ascultare, așa cum a făcut Maria. Ea a ascultat ceea ce îi spunea îngerul și apoi a răspuns. Din acest raport cu Dumnezeu în tăcerea inimii descoperim identitatea noastră și vocația la care Domnul ne cheamă, care se poate exprima în diferite forme: în căsătorie, în viața consacrată, în preoție... Toate acestea sunt moduri pentru a-l urma pe Isus. Important este să descoperim ce anume așteaptă Domnul de la noi și să avem curajul de a spune "da".

Maria a fost o femeie fericită pentru că a fost generoasă în fața lui Dumnezeu și s-a deschis la planul pe care-l avea pentru ea. Propunerile lui Dumnezeu pentru noi, ca aceea pe care a făcut-o Mariei, nu sunt pentru a stinge visele, ci pentru a aprinde dorințe; pentru a face în așa fel încât viața noastră să aducă rod, să facă să apară multe zâmbete și să îmbucure multe inimi. A da un răspuns afirmativ lui Dumnezeu este primul pas pentru a fi fericiți și a face fericite multe persoane.

Dragi tineri, să aveți curajul de a intra fiecare în propriul interior și de a-l întreba pe Dumnezeu: ce vrei de la mine? Lăsați ca Domnul să vă vorbească și veți vedea viața voastră transformându-se și umplându-se de bucurie.

Înainte de Ziua Mondială a Tineretului din Panama, de acum apropiată, vă invit să vă pregătiți, urmând și participând la toate inițiativele care sunt realizate. Vă va ajuta să mergeți spre această țintă. Fie ca Fecioara Maria să vă însoțească în acest pelerinaj și ca exemplul său să vă determine să fiți curajoși și generoși în răspuns.

Drum bun spre Panama! Și vă rog, nu uitați să vă rugați pentru mine. Pe curând.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu

* * *

Mesajul video original cu subtitrare în engleză:


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat