Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa vizitează pe neașteptate centrul sanitar pentru săraci în Piața "Sfântul Petru"

De Salvatore Cernuzio

Era circa ora 16.10 când dintre coloanele din Piața "Sfântul Petru" a apărut papa Francisc care, pe jos, venind de la Casa "Sfânta Marta", a mers la centrul sanitar instalat cu ocazia celei de-a doua Zi Mondială a Săracilor din 18 noiembrie.

O surpriză a papei pentru tot personalul medical și de infirmieri care de lunea trecută până duminică oferă celor fără adăpost, nevoiașilor, migranților îngrijiri și vizite medicale gratuite. Francisc - ca și anul trecut cu mini-spitalul instalat de "Milostiviri" pentru aceeași ocazie - a voit să-i întâlnească și să le mulțumească personal pentru această slujire care în cinci zile a primit deja peste 200 de persoane.

Bergoglio, printre aplauzele, strigătele de uimire, smartphone-urile care înregistrau și făceau selfie, a intrat în structură salutând pe cei care se aflau acolo în acel moment, între voluntari și pacienți. Vizitând toate mini-secțiile (cardiologie, infecțioase, dermatologie, oftalmologie, ginecologie, pentru a cita câteva), papa Francisc s-a oprit pentru a schimba câteva cuvinte sau pur și simplu pentru a strânge mâinile care așteptau consultația. Tuturor le-a distribuit rozarii. Nu a lipsit salutul adresat și unor turiști și trecători care se aflau în trecere prin piață și care s-au oprit imediat ce au observat că jandarmii închideau unele intrări din zonă.

Ieșirea pe neașteptate a papei, care se poate număra printre acelea din "Vinerile Milostivirii", a durat circa douăzeci de minute; după care papa a părăsit piața și s-a întors, tot pe jos, în reședința sa vaticană.

Papa era însoțit de Monseniorul Rino Fisichella, președinte al Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, care promovează inițiativa. Dicasterului îi este încredințată organizarea Zilei, instituită de pontif la sfârșitul Jubileului Milostivirii, care după Liturghia de dimineață din bazilica "Sfântul Petru" va culmina cu un mare prânz în Aula "Paul al VI-lea" cu 3.000 de persoane fără adăpost, refugiați și familii aflate în dificultate.

(După Vatican Insider, 16 noiembrie 2018)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat