Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

An jubiliar lasallian, pentru Congregația "Frații Școlilor Creștine"

În viața fiecărei persoane și a fiecărei familii există evenimente importante cărora li se acordă o atenție specială. Pentru Congregația "Frații Școlilor Creștine" și pentru întreaga Familie Lasalliană, anul 2019 reprezintă un moment deosebit, deoarece se vor împli 300 de ani de la trecerea la Domnul a fondatorului nostru, sfântul Ioan Baptist de La Salle. La 7 aprilie 1719, la Rouen, în Franța, cu puțin timp înainte de a împlini 68 de ani, sfântul Ioan de La Salle părăsea această lume intrând în gloria sfinților din ceruri. În calendarele noastre sfinții și fericiții sunt sărbătoriți în ziua trecerii lor din această lume la cele veșnice. Nu sărbătorim moartea lor, ci mai degrabă nașterea lor pentru cer.

Sfântul Scaun, prin Penitențiaria Apostolică, concede un An Jubiliar în cinstea sfântului Ioan de La Salle cu indulgență plenară, care va începe la 17 noiembrie 2018 și se va încheia la 31 decembrie 2019.

Motoul Anului Jubiliar Lasallian se intitulează "O inimă, un angajament, o viață". Membrii Familiei Lasalliene sunt invitați să aprofundeze motivele care îi animă în misiunea lor educativă și să intensifice slujirea lor în beneficiul celor săraci și al celor mai vulnerabili. Prin activitățile din comunitățile fraterne și din centrele educative, aceștia sunt invitați să manifeste comuniunea lasalliană, care există la nivel mondial, și să lucreze împreună pentru a făuri o lume mai bună și mai dreaptă.

Tricentenarul Fondatorului reprezintă, de asemenea, o bună ocazie de a promova vocațiile lasalliene, Anul Jubiliar fiind numit și Anul Vocațiilor lasalliene. Darul carismei lasalliene dăinuie de mai bine de 300 de ani. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să trimită persoane care să fie pătrunse de această carismă, pentru a putea duce mai departe moștenirea primită.

Anunțat încă din luna mai de către fratele superior Robert Schieler, tricentenarul va începe în mod oficial în Provincia lasalliană Europa Centrală, din care face parte și Sectorul România, luni, 26 noiembrie 2018, și se va încheia vineri, 29 noiembrie 2019.

Cele două momente vor fi marcate prin celebrări specifice în cele două centre lasalliene din România. Deschiderea anului jubiliar va fi marcată la Centrul de Plasament "Căminul La Salle" din Iași duminică, 25 noiembrie 2018, la ora 9.45, iar la Liceul Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle" din Pildești luni, 26 noiembrie 2018, la ora 13.00.

În ziua de 15 mai 2019, va avea loc, la Pildești o celebrare specială prin care dorim să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut Bisericii și lumii întregi în persoana sfântului Ioan de La Salle, fondatorul Congregației "Frații Școliilor Creștine" și patronul special al educatorilor creștini.

Fr. Vicențiu Ghiurca, FSC


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat