Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Scrisoarea către fondatorul mănăstirii din Bose cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a comunității monastice

Iubitului

Frate Enzo Bianchi

Fondator al mănăstirii din Bose

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări de la întemeierea acestei comunități monastice, mă asociez spiritual la aducerea voastră de mulțumire Domnului pentru acești ani de prezență rodnică în Biserică și în societate, printr-o specială formă de viață comunitară apărută pe urma orientărilor Conciliului al II-lea din Vatican.

Începutul simplu a devenit o misiune semnificativă care a favorizat reînnoirea vieții călugărești, interpretată ca Evanghelie trăită în marea tradiție monastică. În cadrul acestui curent de har, comunitatea voastră s-a remarcat în angajare pentru a pregăti calea unității Bisericilor creștine, devenind loc de rugăciune, de întâlnire și de dialog între creștini, în vederea comuniunii de credință și de iubire pentru care s-a rugat Isus.

Doresc să exprim aprecierea mea în special față de slujirea ospitalității care vă distinge: primirea față de toți fără deosebire, credincioși sau necredincioși; ascultarea atentă a celor care sunt în căutarea încurajării și mângâierii; slujirea discernământului pentru tinerii care sunt în căutarea rolului lor în societate. Roadele produse de lucrarea voastră de credință și de iubire sunt multe, și cele mai cunoscute numai de Domnul.

În fața provocărilor contemporane, vă încurajez să fiți tot mai mult martori ai iubirii evanghelice înainte de toate între voi, trăind comuniunea fraternă autentică ce reprezintă, în fața Bisericii și a societății, semnul vieții la care sunteți chemați. Bătrânii din comunitate să-i încurajeze pe tineri, iar tinerii să se îngrijească de bătrâni, comoară prețioasă de înțelepciune și de perseverență. Astfel veți putea trăi cu măreția inimii și cu alții, în special cu cei mai săraci în speranță. Continuați să fiți atenți la cei mici, la cei din urmă, la pelerini și străini: ei sunt membrele cele mai fragile ale trupului lui Isus.

Această dată aniversară să fie un moment de har pentru fiecare dintre voi, un timp pentru a medita mai intens asupra chemării voastre și asupra misiunii voastre, încredințându-vă Duhului Sfânt pentru a avea trăinicie și curaj în a continua cu încredere drumul. Vă însoțesc cu rugăciunea pentru ca să puteți persevera în intuiția inițială: sobrietatea vieții voastre să fie mărturie luminoasă a radicalității evanghelice; viața fraternă în caritate să fie un semn că sunteți o casă de comuniune unde toți pot să fie primiți ca Isus Cristos în persoană.

Cu aceste sentimente, în timp ce vă cer să vă rugați pentru mine, din inimă trimit Binecuvântarea Apostolică, dumneavoastră, priorului și întregii comunități monastice, precum și oaspeților, prietenilor și celor care împărtășesc carisma voastră.

Cu fraternitate

Din Vatican, 11 noiembrie 2018

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat