Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Un milion de stele

Duminică, 11 noiembrie 2018, la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc acțiunea de sensibilizare "Un milion de stele" organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Acțiunea Un milion de stele - Aprinde o stea pentru comunitatea ta! este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se organizează la nivel național din anul 2009. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună, scopul acestui eveniment fiind sensibilizarea comunității și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, persoanele marginalizate social, singure sau bolnave.

În fața sărăciei, a lipsurilor cu care se confruntă și astăzi mulți semeni de-ai noștri, simțim chemarea de a ne implica, de a interveni, ca oameni, ca și creștini. Sub îndemnul "Oferă lumina ta celor din jur și vei străluci mai tare", evenimentul Un milion de stele ne arată că noi putem fi sprijin pentru alții și oferind-l, contribuim atât la dezvoltarea noastră, cât și la cea a semenilor noștri.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de duioșie ale pr. Egidiu Condac - director Centrul Diecezan Caritas Iași, ale doamnei Mihaela Munteanu - director de comunicare și advocacy, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale și ale pr. paroh Paul Budău - reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice Iași. Discursurile lor ne-au îndemnat să ne angajăm într-un stil de viață caritabil, să fim mai uniți în comunitatea din care facem parte și să arătăm mai mult interes și implicare față de nevoile celor din jur. Le mulțumim cu acest prilej pentru credința în cauza noastră și propovăduirea îndemnului nostru.

Aducem mulțumiri deosebite artistelor Andreea Miler, Maria Miler și Bianca Dogariu ce au susținut un recital de muzică cu adevărat emoționant, talentul și dăruirea lor ne-au încălzit sufletele, acordurile înălțătoare ne-au dus și mai mult alături de scopul evenimentului. Am avut parte și de bucuria de a-i auzi cântând pe copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" Iași care ne-au dovedit încă o dată că prin educație, iubire și susținere continuă se dezvoltă încrederea și se clădesc caractere frumoase. Beneficiarii celor trei programe ale domeniului Copii, Tineri, Familii, au ales să adreseze și ei un îndemn pentru comunitatea ieșeană, susținând importanța evenimentelor de acest fel care ne adună pe toți la un loc, ne opresc din fuga de zi cu zi și ne ajută să cooperăm spre a fi mai buni, mai solidari.

Mulțumim tuturor purtătorilor de lumină, voluntarilor, credincioșilor, colegei noastre Mihaela Condac ce a fost moderatorul evenimentului, întregii echipe a Centrului Diecezan Caritas Iași, care în ciuda vremii de noiembrie s-au mobilizat și ne-au fost alături. La expoziția de obiecte hand-made realizate de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" și Centrul de Resurse pentru Familii am reușit să colectăm suma de aproximativ 5.500 lei, bani ce vor fi utilizați pentru susținerea activităților sociale realizate de cele două domenii ale Centrului Diecezan Caritas Iași.

În aceeași perioadă, Un milion de stele s-a desfășurat și în alte 12 comunități în care s-au colectat fonduri pentru susținerea beneficiarilor programului de Îngrijire la domiciliu.

Cu prilejul acestui eveniment, am fost invitați să fim purtători de lumină, să aprindem în sufletul și în viața noastră lumina carității, a atașamentului față de o persoană aflată în nevoie. Acesta a fost un prilej de a deveni noi înșine lumini, exemple, sprijin, oferind oportunitatea oricărei persoane de a face un bine aplecându-se cu empatie către dezvoltarea armonioasă a societății și către dorințele celor mai puțin norocoși.

Parteneri media: Radio Maria, Radio Iași, Ziarul de Iași, Evenimentul Regional al Moldovei.

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 noiembrie: Iași: Un milion de stele


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat