Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Cateheză: "Lectio Divina" - tema a XLVI-a: "Discursul final"

Tema a XLVI-a: "Discursul final" - propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din timpul de peste an - prezintă venirea glorioasă a lui Isus Cristos la sfârșitul lumii (Mc 13,24-32).

Descrisă de Marcu prin metafore, profunda schimbare a cosmosului anunță apropierea sfârșitului lumii. Apariția Fiului Omului pe nori prevestește o împlinire totală a umanității și o deschiderea a acesteia spre dimensiunea cerească. Fiul Omului nu este un judecător neînduplecat, ci un Mântuitor puternic: el va apare în strălucirea gloriei dumnezeiești pentru a-i reuni pe cei aleși și a-i face părtași de viața veșnică în împărăția fericită a cerului. Nu trebuie să considerăm că Marcu dorește să prezinte o scenă a judecății finale, amenințătoare și acuzatoare, ci că vrea să trezească mai degrabă speranța și să nutrească așteptarea în vederea victoriei finale.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Mănăstirea "Sfânta Monica" din Izvoare (Bacău). Activitatea este coordonată de pr. Mihai Roca.

"Doamne, îți mulțumim că ne oferi timp pentru a asculta Cuvântul tău. Te rugăm să faci din noi ascultători atenți, deoarece în Cuvântul tău se află secretul vieții noastre, al identității noastre, al realității la care suntem chemați.

Doamne, îndepărtează din inima noastră orice prejudecată și formă de respingere nefondată care ne-ar putea împiedica să primim în mod liber cuvântul evangheliei tale. Oare cine ar putea fi demn să proclame acest Cuvânt, dacă nu tu însuți? Cine dintre noi ar putea interpreta într-un mod potrivit Cuvântul tău mântuitor? Îți cer și pentru mine, eu, care mă pregătesc să-ți prezint Cuvântul, să-mi îndepărtezi toate prejudecățile și ideile personale pentru a putea să expun în mod clar doar ceea ce tu, prin mijlocirea Duhului Sfânt, vrei să transmiți fiecăruia dintre noi.

Maria, Maica Domnului, eliberează-ne de toate preocupările și neliniștile ce ne frământă și ajută-ne să devenim ascultători atenți pentru ca noi să aducem roade mesajului evangheliei. Mamă, îți cerem acest lucru în numele Fiului tău glorios, el care viețuiește și domnește în mijlocul nostru pentru totdeauna".

(Card. Carlo Maria Martini)

Prof. Mariana Sofronie

 


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat